2 rutes pel Camí de la Sal

De Cardona a Súria i de Súria a Manresa, dues rutes que ressegueixen el camí del transport de la sal. L'itinerari es pot fer a peu o en bicicleta, sempre a prop de les aigües del riu Cardener. Una oportunitat per visitar restes històriques mil·lenàries com dues necròpolis i el poble vell de Súria. I d'altres de més actuals, però també d'interès, com la colònia Palà de Torroella, del terme municipal de Navàs, i el Parc de l'Agulla de Manresa.

1. De Cardona a Súria

Primer tram d'aquesta ruta de la sal que s'inicia a Cardona i que en poc més de quatre hores et portarà fins a Súria. Començaràs el trajecte a la població amb la fortalesa medieval més important de Catalunya, deixant enrere el Parc de la Muntanya de la Sal i albirant l’espectacular silueta de la Serra de Castelltallat a l’horitzó. Després trobaràs la necròpolis de la Vinya del Guitarra, on es conserven nou tombes excavades sobre una roca, i la de Can Banyes, que està dividida en dues zones. Ens ensenyen com eren els cementiris rurals a Catalunya entre els segles X i XII. Més endavant, el recorregut passa per Palà de Torroella, una petita població que va tenir el seu origen en la Colònia Palà, un complex industrial que es va construir a la riba del riu Cardener a finals del segle XIX. Aquest primer tram del Camí de la Sal acaba a Súria, on podràs visitar un casc històric medieval. 

2. De Súria a Manresa

Aquest segon tram del Camí de Sal és una mica més llarg. Dura unes sis hores (23 quilòmetres) i passa per dues poblacions del Bages molt vinculades al transport de la sal i a la Revolució Industrial. La primera és Callús, a la qual arribaràs des del popular barri de Manxons. Era parada habitual dels traginers de sal, que dormien a l’Hostal Can Mestret, que ja no existeix, i bevien vins de la comarca. Una vasta zona de conreus et portarà fins a la segona població d’interès que trobaràs en aquest tram, Sant Joan de Vilatorrada, on a mitjans del segle XIX van erigir-se tres fàbriques tèxtils, Borràs, Burés i Gallifa, que van motivar un fort creixement demogràfic. El camí l’acabaràs al Parc de l’Agulla de Manresa, un lloc ideal per gaudir d’un merescut pícnic i de les vistes que t’ofereix aquesta zona de lleure de la capital del Bages.


Més informació:

Turisme de Cardona
Turisme de Súria
Navàs
Parc de l'Agulla de Manresa
Turisme de Manresa
Bages Turisme
Callús
Sant Joan de Vilatorrada

Vols estar informat de tota l'agenda del cap de setmana?

Subscriu-te
Butlletí setmanal