Plans que t'alegren la vida

Aconseguir escapar-te amb els amics o amigues un parell de dies és d’aquells plans que t’alegren la vida. Costa consensuar el cap de setmana, el lloc, el pressupost i encara costa més deixar totes les obligacions ben ateses: la feina, els fills, els pares i l’eterna llista de coses pendents que mai no s’acaba... però quan ho aconsegueixes i de cop tens 24 o 48 hores per compartir, cuidar-te i celebrar l’amistat et retrobes a tu mateix i assaboreixes la felicitat fent el que t’agrada. Això és el que fan la Gemma i les seves amigues, cada any una s’encarrega d’organitzar l’escapada i aquest any han triat el Bages. Vols saber per què?

 

Aquest any sí que les sorprendré. Ho tinc tot planejat – pensava la Gemma mentre organitzava l’escapada- El planning és supercomplet i a més tots els llocs que he triat són sostenibles per ser conseqüents amb la nostra forma de viure. Ens passem tot l’any reciclant, embolicant entrepans amb fundes reutilitzables i optimitzant els consums a casa... però sovint, quan marxem de vacances és com si féssim un parèntesi ecològic involuntari. Canviar-ho també està a les nostres mans sense que això signifiqui menys qualitat o més diners.

A la Gemma no li han faltat bons motius per triar el Bages: Paisatges evocadors a prop de Barcelona, tranquil·litat i una àmplia oferta per fer tot el que té al cap. A més el segell Biosphere li ha garantit la qualitat i la sostenibilitat de tot el que ha triat. Vols saber que han fet?
 

1. Caminar amb les millors vistes pel Pla de Mas Roig
 

La primera bona idea va ser començar el dia, ben d’hora, ben d’hora, passejant per un dels llocs amb més màgia de Catalunya, especialment a la primavera quan el blat ha crescut i les roselles puntegen de vermell fent les vistes encara més idíl·liques. El Pla del Mas Roig, a Castellbell i el Vilar, punt de pas de la 27a etapa del Camí Ignasià amaga una gran panoràmica de Montserrat. Fent camí van passar per boscos i paisatges de gran bellesa fins a arribar a Manresa on el Pont Vell, imponent, va rebre les nostres caminadores, anunciant-los l’espectacle patrimonial que els esperava a continuació.
 

2. Art i història a la Seu de Manresa
 

La Seu de Manresa va ser construïda com a catedral, però el bisbat de Vic, per preservar el seu poder, mai no va deixar que se li atorgués aquest privilegi. La reforma de la basílica, edificada al cim del Puig Cardener, es va fer només en 25 anys i fer la visita completa t’assegura tot el que esperes d’una gran catedral gòtica: gàrgoles als contraforts, històries secretes, vitralls de colors, cripta sota l’altar i possiblement les millors vistes de la ciutat. La seva construcció va coincidir amb un moment d’esplendor on també es van fer altres grans obres com la Séquia, una gran infraestructura que va possibilitar el regadiu de moltes terres. Actualment, acull un parc i un museu, també amb el segell Biosphere, que organitza activitats diferents cada setmana.
 

3. Moment influencer a la Muntanya de Sal
 

Una altra gran atracció que va deixar sense alè a les amigues de la Gemma i que també compta el segell de sostenibilitat és el Parc Cultural de la Muntanya de Sal. Si vas a Cardona és visita obligada i a més, com que estàs a sota terra, durant l’estiu estaràs fresquet i a l’hivern els seus 17 graus et semblaran glòria. L’interior és una meravella de la natura i farà el furor d’instagramers i tik tokers àvids per trobar escenaris originals. Deixant de banda el narcisisme digital la visita val molt la pena i acostuma a agradar a grans i petits (consulta aquí quina visita guiada s’adequa a tu)

Sortint de la mina, no deixis de fer la Ruta Saludable Blava. Apta per a principiants en menys de 15 minuts et plantaràs a un mirador amb les millors vistes de la Muntanya de Sal des de fora amb Cardona com a teló de fons.
 

4. Esmorzars de somni

Per dormir, també tens opcions sostenibles. La Gemma va triar Ca la Julita, el projecte personal de l'Anna, que ha restaurat amb delicadesa i molt bon gust a la masia familiar i ofereix dos apartaments en un entorn de pau i envoltat de natura. Tenen gallines, conills i altres animals de granja. A l’antiga bodega del soterrani encara fan vi de forma ecològica i els esmorzars que t’ofereixen amb productes de proximitat seran motiu suficient per no voler marxar en una setmana... o dos.

Tens altres allotjaments rurals i hotels per triar, tots amb el segell Biosphere que et garanteixen estàndards de qualitat i garantia de responsabilitat. No oblidem, a més, que el Bages és una terra lligada a les vinyes i que també compta amb diferents cellers de producció ecològica on fer un tast d’oli o vi. Pots consultar tota l'oferta sostenible aquí i triar el que et vingui de gust.

 

La Gemma així ho va fer i van passar un cap de setmana fantàstic amb les seves amigues gaudint del millor del Bages amb la garantia d’un segell responsable com Biosphere. Les seves amigues van decidir que ho havia fet tan bé que a partir d’ara ella seria l’encarregada de muntar l’escapada anual i amb això ja no van estar tan d’acord.


Més informació:

Bages Turisme
Biosphere al Bages
Castellbell i el Vilar
Seu de Manresa
Parc de la Séquia
Parc Cultural de la Muntanya de Sal
Cardona Turisme
Rutes Saludables a Cardona

Vols estar informat de tota l'agenda del cap de setmana?

Subscriu-te
Butlletí setmanal