­4 cases rurals on fer una escapada sostenible

Què busques quan busques casa rural? Un entorn natural? Una casa confortable? Un lloc per desconnectar? Llar de foc? Spa? Si has respost afirmativament alguna d’aquestes preguntes, has arribat al lloc ideal perquè aquí te’n recomanem algunes que, a més de tot això, són cases rurals sostenibles amb una petjada energètica zero (o quasi) per cuidar l’entorn i el lloc que visitaràs. Triar-les depèn només de tu.

 

Totes aquestes cases tenen dues coses en comú. La primera és el segell Biosphere, un certificat que et garanteix que el lloc que visites és sostenible. La segona és que tots aquests projectes tenen persones darrere que creuen que és possible viure d’una altra manera. Gent que treballa cada dia per crear un turisme sostenible que no impacti de forma negativa en els pobles, ciutats, muntanyes i paisatges que tant t’agrada visitar. Gent que estima el que fa i que estima on viu i que intenten canviar el món aportant el seu petit gra de sorra. Triant-los, tu també el pots aportar.

1. Masia Spa Can Pascol

Una petita casa rural que data de 1800 aïllada entre vinyes d’altura i boscos d’alzines i pins ubicada a Pontons, el lloc més alt del Penedès. Una petita casa rural que amaga un gran plaer: un spa exclusiu per relaxar-te en parella o en família i on a més, si vols, podràs encarregar els àpats a la mestressa, la Sílvia, cuinera de professió. Ella és l’ànima de la casa i la responsable del projecte. Respira sostenibilitat a cada paraula i no només es preocupa per fer una casa més eficient cada dia sinó que a més vol servir d’exemple per conscienciar tots els hostes i que de pas estalviïn en les seves factures energètiques. L’acompanya en l’aventura l’Eduard, músic de jazz, encarregat de posar la banda sonora a la masia i a la seva vida. A més, la casa compta amb un pati amb piscina exterior, una hamaca envoltada d’una parra ideal per fer la migdiada i una zona de barbacoa tancada amb tot l’encant de les construccions de fusta d’estil nòrdic.

2. Els Plans de Cornet.

A Plans de Cornet, a Sallent, trobaràs una experiència autèntica. L’allotjament forma part de la masia, de fet era l’antiga cort on dormien porcs, gallines i conills, transformada ara en un confortable apartament per a quatre persones. Pots triar entre diferents activitats i plans per gaudir del cap de setmana: cellers de la DO Pla de Bages, BTT, senderisme, visites culturals i descobrir els mil racons que amaga la comarca o aprofitar per desconnectar i viure un dia de granja com ho fan, de veritat, a pagès. I és que podràs conèixer les arrels pageses d’aquesta família que, per vocació, continua vivint dels camps i del bestiar com ja feien els seus avantpassats.

3. Can Morei

Tant si vols anar només amb la família com amb tot el grup d’amics aquesta opció de luxe sostenible en mig de l’Anoia et deixarà bocabadat. És una masia reformada en vuit amplis apartaments amb unes vistes espectaculars al Castell d’Orpí. La remodelació de Can Morei està feta pensant en la sostenibilitat: té un sistema energètic de biomassa per a la producció de calor, recollida d’aigües pluvials i els materials utilitzats per a la reforma són la fusta i la pedra. Durant l’estada, a més, podràs gaudir de la piscina, el jacuzzi i un munt de terrasses ideals per compartir una bona estona. Unes autèntiques vacances sostenibles a Paisatges Barcelona.

4. Rustic Vilella

Aquest allotjament enmig de la natura traspua sostenibilitat per totes bandes. Tot està pensat perquè la petjada energètica sigui zero: la caldera de biomassa, les plaques solars… però a més cuiden fins al més petit detall sense deixar res a l’atzar: cotxe elèctric per abastir l’allotjament, punts de recàrrega per als usuaris, reciclatge, compostatge, consum de productes de quilòmetre zero… Tot perquè puguis gaudir per sempre d’unes vistes increïbles i de la natura del Berguedà amb tota la seva esplendor.  

Quan arribis a Rústic Vilella hauràs de decidir si et ve de gust dormir en una caseta de fusta, dalt d’un arbre, si comences fent una ruta a cavall o en BTT, banyant-te en la piscina climatitzada o si t’interessa fer un retir per connectar amb tu. Facis el que facis, segur que se t’obrirà la gana i llavors serà el moment d'assaborir dels exquisits plats de proximitat que t’ofereixen.

Aquestes són només quatre opcions d’allotjament sostenible a les comarques de Barcelona i aquí en pots trobar . Segur que trobes la que s’adequa a les teves necessitats i a més descobriràs que hi ha una forma de fer turisme que correspon a la teva forma de viure.

 


More information:

Masia Can Pascol
Rustic Vilella
Can Morei
Els Plans de Cornet
Turisme Sostenible a les comarques de Barcelona
Bergueda Turisme
Penedès Turisme
Anoia Turisme
Bages Turisme

Vols estar informat de tota l'agenda del cap de setmana?

Subscriu-te
Butlletí setmanal