Vestigis d'Olèrdola. Les recerques dels Estanis

visita olerdola

Vols ajudar a descobrir la riquesa patrimonial d’Olèrdola? Participa en el joc!

Olèrdola és coneguda com el bressol del Penedès perquè des de la prehistòria i, posteriorment, ibers, romans i cristians, han vingut ocupant la plataforma rocosa del turó de Sant Miquel, i el seu entorn més proper, tot aprofitant la estratègica situació de l'indret pel control de la plana penedesenca, i la defensa natural que ofereixen els penya-segats. Això fa que Olèrdola disposi de força vestigis d’altres temps, especialment a l'element més característic del municipi, el Conjunt Monumental d'Olèrdola, que acull l'empremta històrica que tots aquests pobles han deixat en aquest territori al llarg de tot aquest temps. 

Trobar i interpretar aquest munt de vestigis per conèixer la història que amaguen no és feina fàcil. Menys encara si se’n fa càrrec l’Estanis, l’arqueòleg esmaperdut, o desorientat, vacil·lant, atabalat, sorprès, desconcertat, trasbalsat, atònit, atordit, destarotat, perplex, despistat... s’ha fet un garbuix d’èpoques, personatges i llocs. Ja no sap si els romans es van barallar amb els sarraïns o si els carlins tenien com a cap a Mir Geribert! 

Us el presentem, vols ajudar-lo i així descobrir la riquesa patrimonial d’Olèrdola?

Les rutes:

Tens a disposició 5 itineraris per jugar i un 6è amb tots els punts d’interès del municipi. Cadascun té una durada aproximada de dues hores i està adreçada a un públic familiar i recomanada per a passejar, caminar o anar amb bicicleta.

Com s'hi juga? 

Ves al punt d’inici de la ruta que vulguis fer i entra a vestigis.cat des del mòbil, i a jugar!!
Recorda que cal tenir activats els permisos de geolocalització.

Quan?

01/02/2022 - 31/12/2023

On?

Olèrdola

Més informació

Ajuntament d'Olèrdola

Activitat gratuïta

Web

Al mapa

Vols estar informat de tota l'agenda del cap de setmana?

Subscriu-te
Butlletí setmanal

Vols publicar a l'agenda de BCN+?

ACCEDEIX AL FORMULARI
Agenda