4 rutes pel riu Llobregat

Rutes molt fàcils, per fer en família, caminant o en bici, ideals per descobrir el paisatge i també la història de les persones que el van habitar. Des de Cal Rosal fins a Balsareny, passant per les colònies tèxtils. Des de Balsareny fins a Manresa, resseguint el canal medieval que portava l'aigua del riu Llobregat fins a la capital del Bages. Un riu que no és només aigua, és també patrimoni, indústria, enginyeria, vida... Escull la ruta que més t'agradi i surt a caminar.

1. Ruta de les colònies tèxtils, de Cal Rosal a Puig-reig 

Senyalitzada com a PR C-144, aquesta ruta de gairebé 4 hores i completament plana, ressegueix el riu passant per les colònies industrials de Cal Rosal, l'Ametlla de Casserres i Viladomiu Nou. La ruta és molt agradable i passa entre boscos, conreus i una frondosa vegetació de ribera.

2. Ruta de les colònies tèxtils, de Puig-reig a Balsareny 

Seguint la ruta de les colònies industrials, aquesta etapa entre Puig-reig i Balsareny és també molt fàcil i apta per a tota la família. Una excursió de menys de 4 hores de durada que té com a punt d'arribada Balsareny, on no pots deixar de visitar el seu magnífic castell.

3. Ruta de la Sèquia de Manresa 

Entre Balsareny i Manresa fa més de 6 segles que un canal porta l'aigua del riu Llobregat fins a la capital del Bages. Una magnífica obra d'enginyeria que si la ressegueixes amb la ruta de la Sèquia de Manresa descobriràs llocs de gran interès patrimonial i paisatgístic com el Parc de l'Agulla i el Centre de l'Aigua de Can Font, on t'explicaran el camí de l'aigua.

4. De Sant Fruitós de Bages a Sant Vicenç de Castellet

Resseguir el riu Llobregat és una classe d'història! Al llarg d'aquesta ruta de 5 hores i mitja però completament plana viatjaràs en el temps fins a l'Edat mitjana amb la visita al monestir de Sant Benet de Bages i al pont de Vilomara, d'estil gòtic.


Plus d'information :

Turisme del Berguedà
Bages Turisme
Manresa Turisme
Parc de la Sèquia
Món Sant Benet

Vols estar informat de tota l'agenda del cap de setmana?

Subscriu-te
Butlletí setmanal