Pícnic, cultura i patrimoni

Si ets dels que mai sap què triar, si natura o cultura, aquest article és per a tu. Et proposem cinc plans en què no trobaràs a faltar cap de les dues coses. Són cinc àrees de pícnic situades en entorns naturals des de les quals podràs fer alguna visita cultural o senzillament gaudir de la bellesa d’algun element arquitectònic ben a prop. Prepara el llapis, que comencem!

Zona de pícnic Parc Natural del Pont Nou (Sant Pere de Riudebitlles)

Aquest paratge dels afores de Sant Pere de Riudebitlles està equipat perquè els excursionistes més inquiets pugueu fer pícnic envoltats de natura i també d’història. La zona de pícnic té cinc taules de fusta, tres barbacoes i molt d’espai per jugar o bé descansar. En general, és un entorn molt fresc perquè està banyat pel torrent del Gulló, que passa a la vora. Però l’arribada al lloc és, probablement, el moment més especial: per endinsar-s’hi, s’ha de travessar un aqüeducte del segle XIV que encara avui dia transporta aigua. Per cert, aquest espai té molt d’èxit perquè és accessible a tothom, així que millor que hi vagis amb temps si no vols quedar-te sense taula o barbacoa!

GPS: 41°27'0.23"N 1°41'30.63"E

Zona de pícnic de la Font del Roure (Sant Corneli, Cercs)

La zona de pícnic de la Font del Roure es troba a 50 metres d’un dels complexos fabrils més ben conservats de Catalunya. Es tracta del Museu de les Mines de Cercs, que està dedicat a ensenyar la història de l’extracció del carbó així com la vida dels treballadors a la colònia. Fins i tot podràs travessar un dels túnels que van servir per accedir a la mina. Pel que fa a la zona de pícnic, té sis taules de fusta de vuit a deu places cadascuna, un bloc de set barbacoes, la font del Roure que li dona el nom, una taula de ping-pong i dues pistes de petanca. Allà mateix, també hi ha un quiosc que obre a l’estiu, que té banys i organitza activitats, i també recull beneficis per la festa major de Cercs. Al costat de la zona de pícnic, hi ha una petita zona de jocs infantils. I si et pica la curiositat paleontològica, a pocs quilòmetres toparàs amb el jaciment de Fumanya, que conserva petjades de dinosaure.

GPS: 42°10'58.47"N 1°51'17.38"E

Àrea de pícnic del Parc del Camí Nou (Cardona)

A la falda del turó on hi ha l’imponent Castell de Cardona, trobem l’àrea de pícnic Parc del Camí Nou –trobareu l’accés quan enfileu el camí cap al castell–. D’estil romànic i gòtic, el Castell de Cardona es pot visitar, admirar des de l’exterior o simplement gaudir les vistes que proporciona. L’àrea de pícnic disposa de tres taules de pedra a l’ombra, una font i molt espai al voltant. Si busques un lloc tranquil, tingues-lo en compte. Tot i accedir-hi des de la carretera que puja al castell, és un espai poc freqüentat.

GPS: 41°54'56.72"N 1°41'9.71"E

Àrea de pícnic del Conjunt Monumental d’Olèrdola (Olèrdola)

A pocs metres de l’entrada del Conjunt Monumental d’Olèrdola trobaràs una àrea de pícnic que consta de quatre taules de fusta, un petit espai de jocs infantils i una cabana de pastor. El Conjunt Monumental d’Olèrdola és un jaciment arqueològic que conserva les restes de diversos poblats que van habitar a la zona fa molts anys: des dels ibers fins a l’edat mitjana passant per l’època romana. Si tries aquesta àrea de pícnic, et recomanem que, abans o després de dinar, visitis les restes arqueològiques i els monuments del conjunt, així com l’exposició permanent del Centre d’Interpretació.

GPS: 41°18'14.70"N 1°42'38.02"E

Àrea de pícnic del Parc Municipal Sant Benet (Sant Fruitós de Bages)

Aquesta zona de pícnic és dins el paratge de l’anomenat Món Sant Benet, un complex cultural que alberga un monestir medieval i un centre internacional d’investigació gastronòmica. L’àrea que et recomanem conté dues taules de fusta d’un sol banc, una taula de pedra i lavabos, que estan envoltades d’un entorn força silvestre. Ara bé, com les taules queden força separades entre si, hi ha prou espai per jugar. Sant Benet, que està dins del parc, és un monestir benedictí que va ser fundat al segle X. Regularment, s’hi organitzen activitats com visites guiades i visites a la Fundació Alícia, que és el centre d’investigació de cuina. I si se’t fa la nit, no pateixis perquè també hi ha un hotel i un restaurant.

GPS: 41°44'28.70"N 1°53'55.77"E


Plus d'information :

Món Sant Benet
Museu de les Mines de Cercs
Centre d'Interpretació Dinosaures Fumanya
Castell de Cardona
Conjunt Monumental del Castell d'Olèrdola

Vols estar informat de tota l'agenda del cap de setmana?

Subscriu-te
Butlletí setmanal