Coneix els secrets de l’Ecorail del Cardaner

L’Ecorail del Cardener són set quilòmetres d’antigues vies ferroviàries que s’han adaptat als nous temps sense perdre l’essència. Uns rails que entre setmana serveixen per transportar la sal que s’extreu de les mines de Súria i que els diumenges traslladen famílies que volen descobrir el pla del Bages a bord d’un mitjà de locomoció ben original: el Ciclorail.

T’imagines pedalejar damunt de les vies d’un tren? Doncs amb el Ciclorail és possible. Els protagonistes de l’Ecorail del Cardener són dues bicicletes que estan subjectes a una plataforma metàl·lica acoblada als rails d’un ferrocarril. Així de senzill. Un mitjà de transport entretingut que et permetrà gaudir del paisatge que hi ha al Bages sobre les vies de les mines de sal. I fent el mínim esforç!

Un cop iniciïs el viatge, aquests són els punts d’interès que trobaràs entre el Callús i el mas de Sant Iscle:

  • El nucli urbà del Callús
  • El santuari de Joncadella, una església del segle XVIII que acull la imatge de la patrona del Pla de Bages.
  • La masia Les Torres, un conjunt arquitectònic de caràcter defensiu del segle XIV.
  • La Sèquia, un canal que es va iniciar l'any 1339 per portar aigua a la ciutat de Manresa després d'anys de sequera.
  • El mas de Sant Iscle, una església romànica que també és celler de la Denominació d’Origen Pla de Bages
  • El parc de l'Agulla, un llac artificial que és espai d'oci i lleure.

El passeig és d’anada i tornada. Ara bé, l'activitat té una restricció. Només hi poden pujar aquells que arribin als 1,40 metres d'alçada. Per als més petits, però, l’Ecorail del Cardener té una alternativa: el Trenpat, un trenet amb capacitat per a set persones que realitza el mateix recorregut que el Ciclorail, però motoritzat. Aquesta opció és apta per a tot tipus de públic, fins i tot per a persones grans o amb mobilitat reduïda.

En cap moment l’Ecorail del Cardener oblida el passat industrial de les terres que transita. El pla del Bages és una zona que té una estreta relació amb el món ferroviari, especialment des que es va inaugurar la línia Barcelona-Manresa l’any 1859. Així ho certifica l’espai de benvinguda de l’Ecorail, que es troba al poble del Callús. El centre d’acollida de visitants és, en realitat, un vagó-restaurant de tren. Ni més ni menys que un exemplar de la Companyia Internacional Wagon Lits que va fer el recorregut Lisboa-París durant els anys trenta.


Дополнительная информация :

Ecorail del Cardener
Manresa Turisme
Bages Turisme

Vols estar informat de tota l'agenda del cap de setmana?

Subscriu-te
Butlletí setmanal