Atenció!
Aquesta pàgina ja no està operativa i en breu desapareixerà. El blog de Barcelona és molt més queda ara integrat dins la web barcelonaesmoltmes.cat.
ANAR A LA WEB DE BCN+


La indústria també va ser cosa de dones

La imatge tòpica que molt sovint tenim de la revolució industrial ens porta a l’imaginari d’un món masculí i, per això, pot resultar tan interessant “Les dones del tèxtil al Masnou", un recorregut seguint les veus de les protagonistes per la història de les fàbriques d’aquest municipi del Maresme. 

Molt a prop de Barcelona, al Maresme va florir especialment la indústria tèxtil amb exemples com Ca n’Humet, Cal Soberano, Sedalines el Pino o Can Xala. El primer d’ells és precisament la seu i punt de partida d’aquest itinerari que posa en valor el paper de la dona, la seva incorporació definitiva al món del treball però, també, les difícils condicions i escassos drets laborals en què es va desenvolupar aquesta feina durant moltes dècades. 

El testimoni de les dones del Masnou és el de milers i milers que van desenvolupar la seva feina en altres grans centres industrials com ara Terrassa, Sabadell o Igualada. Aquest paper protagonista de la dona a la indústria tèxtil es pot resseguir també al Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya, ubicat a Terrassa, o a les visites que organitza Pedratour a les Colònies Tèxtils del Llobregat, que et porten fins al Museu de la Colònia Vidal al Berguedà


Дополнительная информация :

Exposició "Les dones del tèxtil al Masnou"
Exposició al Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya
Visita de Pedratour a les Colònies Tèxtils del Llobregat

Vols estar informat de tota l'agenda del cap de setmana?

Subscriu-te
Butlletí setmanal