Visita a la Mina de l’Estany

En aquesta visita descobriràs la galeria d'aquesta mina del segle XVIII que encara avui manté la seva funció.

El radial de l'Estany de l'Ecomuseu del Moianès està destinat a explicar les relacions que lliguen l'espai natural de la zona humida de L'Estany amb el monestir agustinià que n'era el propietari i tingué la iniciativa de dessecar-lo per lluitar contra les febres quartanes i guanyar noves terres de conreu.

La dessecació es va fer mitjançant una obra d'enginyeria - la mina- que encara avui continua fent la funció per a la qual va ser construïda: treure l’aigua del pla de L’Estany. 

La mina és una obra d'enginyeria del segle XVIII constuïda per les 5 dignitats reials (5 canongies de Vic, Barcelona i Girona). Les obres van ser realitzades durant tres anys (del 1734 al 1737). La mina, feta de pedra seca, té una llargada de 425 metres: 390 m de volta de canó i la resta de llosa plana.

Els primers intents de dessecar l'estany daten del segle XIV, amb el traçat de canals i recs a l'aire lliure. L'any 1554, l'abat Carles de Cardona va manar eixamplar i enfondir alguns d'aquests recs existents, però no aconsegeuix dessecar l'estany. No serà fins al segle XVIII, gràcies al pendent de la construcció de la mina de pedra seca, que s'aconsegueix. I encara ara continua mantenint la seva funció.

Per tal de concertar visites:

turisme@consorcidelmoianes.cat
Telèfon: 93 830 14 18

*Els preus són: majors de 18 anys: 3 € / de 8 a 17 anys: 1€ / fins a 7 anys: gratuït

Quan?

01/04/2023 - 31/12/2023

On?

La mina de l'Estany

Prat de L’Estany

L’Estany

Més informació

Consell Comarcal El Moianès

Tel. 93 830 14 18

Activitat pagament

Web

Al mapa

Vols estar informat de tota l'agenda del cap de setmana?

Subscriu-te
Butlletí setmanal

Vols publicar a l'agenda de BCN+?

ACCEDEIX AL FORMULARI
Agenda