Un patrimoni industrial únic

La conca del Llobregat va ser l’espai on la revolució industrial es va fer més present a Catalunya. Les comarques del Berguedà, Bages, Anoia i Baix Llobregat van veure com les colònies fabrils aplegaven diverses activitats, moltes relacionades amb la indústria tèxtil que va viure un moment d’eclosió

Aquesta herència industrial i la seva convivència amb els antics oficis rurals la podem reviure amb la visita al Museu de la Pell i el Museu del Traginer d’Igualada. Interessant per a qualsevol perfil de visitant, els dos museus ofereixen exposicions permanents i tallers per aprendre com era Igualada fa dos segles i com ha evolucionat també fins al present. 

El patrimoni industrial de l’Anoia ens ha de portar també a visitar el Museu Molí Paperer de Capellades, un espai únic on pots recórrer la història d’una zona que va ser la gran productora de paper a Espanya durant els segles XVIII i XIX. 

Conèixer la història de l’Anoia és conèixer la història industrial de Catalunya, la seva força i també la crisi de la deslocalització posterior, i ens serveix per entendre el present i imaginar com podria ser el futur. Un coneixement que, en aquests tres museus, s’adapta al perfil de tots els seus visitants.


Дополнительная информация :

Museu de la Pell
Museu del Traginer d'Igualada
Museu Molí Paperer de Capellades

Vols estar informat de tota l'agenda del cap de setmana?

Subscriu-te
Butlletí setmanal