Espeleologia

Iniciació a l'espeleologia o ruta per a persones amb un mínim d'experiència, amb guia

Iniciació

Has provat mai d’endinsar-te en una cova? Vine a provar l’espeleologia!

Al Berguedà, la cavitat més representativa es la Bòfia de Boixadera, amb uns 400 metres de recorregut aproximadament. Cal dir que no es tracta de les clàssiques cavitats plenes d’estalactites perquè les seves característiques no ho permeten, però cadascuna té la seva pròpia personalitat i cap no us deixarà indiferents.

Activitat d’iniciació.
Durada: mig dia (3 h.).

L’activitat es pot comprar o regalar de manera individual però per poder-la realitzar cal ser un mínim de 2 participants.

Inclou guia, casc, frontal i assegurances.
Cal portar calçat ferm tipus bota de muntanya o calçat esportiu en el seu defecte, roba vella per embrutar i roba de recanvi.
Descomptes especials a partir de 4 participants.

Progressió

Activitat no apta per a debutants però molt atractiva si ja teniu un mínim d’experiència.

En aquesta opció de l’activitat visitarem una cova amb passos molt estrets, amb aigua i situacions que requereixen de la tècnica i tranquil·litat que dona l’experiència. No cal una gran forma física, però sí ser mínimament àgil i mentalment tranquil per tal de no posar-se nerviós en situacions complicades i claustrofòbiques. En aquesta opció, tot i ser més tècnica que la d’iniciació, no utilitzarem cordes. La dificultat ve donada per la tècnica necessària, l’aigua, la mida dels passos que cal superar i la llargada de la cova.

Característiques:

Nom: Cova de Rotgers.
Descripció breu: cova en guixos on l’aigua ha desgastat i creat un seguit de galeries.
Desnivell: 67 metres.
Recorregut: 1.014 metres.
Durada de l’activitat: matí o tarda llargs (4 h. aproximadament).

L’activitat es pot comprar o regalar de manera individual però per poder-la realitzar cal ser un mínim de 2 participants.

Cal que el participant porti: calçat ferm tipus bota de muntanya o esportiu per tal de protegir el turmell i tenir una bona tracció, calçat i roba per canviar-se, ja que quedarà moll i molt brut. Es recomana portar alguna cosa per picar i aigua.

Quan?

A consultar

On?

Bòfia de Boixadera o Cova de Rotgers

Lloc a concretar

Olvan

Més informació

Pedratour

Tel. 938 21 51 11

Activitat pagament

Web

Al mapa

  

Vols estar informat de tota l'agenda del cap de setmana?

Subscriu-te
Butlletí setmanal