Bloguers curiosos

Salta conmigo

<p>Via Ferrada de Vallcebre</p>

Pujar les escales de les torres de la Sagrada Família o recórrer tots els carrerons del Barri Gòtic es pot considerar esport. Però, si el que estàs buscant és alguna cosa més que suar hauràs de sortir de la Ciutat Comtal... que no de la província. Què et sembla una xutada d'adrenalina i un bonic paisatge natural que acompanyi el teu exercici? Si t'agrada el turisme actiu a la província de Barcelona no t'avorriràs amb cap d'aquestes quatre opcions: oci aquàtic a Santa Susanna, rutes i "Humor Amarillo" a prop del Parc Natural del Montseny, parets de roca i vistes d'infart a Vallcebre i un repte personal a Castelldefels.

<p>Castell de Santa Florentina</p>

La Casa Batlló, la Sagrada Família, la Pedrera i, més enllà de Gaudí, el Recinte Modernista de l'antic Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, la Casa Amatller, el Palau de la Música Catalana... El Modernisme serà el teu fidel company durant el teu viatge a Barcelona. Però has de saber que no s'acaba amb la Ciutat Comtal. En vols proves? Et portem tres edificis poc coneguts de la província de Barcelona per descobrir un altre Modernisme: un castell medieval reformat, una casa burgesa i fins i tot una obra industrial. I de regal, un jardí del mateix Gaudí, anterior al seu conegut Park Güell.

<p>Camps de vinyes amb Monsterrat al fons</p>

No sorprendrà ningú si, en parlar d'enoturisme a la província de Barcelona, mencionem la comarca de l'Alt Penedès. El Penedès és ben conegut en el món vitivinícola a escala internacional i segur que ja ho tenies marcat al teu itinerari. Però les vinyes i la història del vi a Barcelona no acaben allà, deixa'ns descobrir-te unes construccions molt especials i unes vinyes que miren al mar des dels vessants de les muntanyes.