Turisme per a gent curiosa

Et mou la curiositat?

Volem fer-te una pregunta: et consideres una persona curiosa? Tens interès per entendre i descobrir sempre coses noves o ets dels que simplement et deixes portar? Si ets del primer grup, et donem la benvinguda a un gran moviment que vol impulsar el turisme cultural (entès com tot allò que genera coneixement) i de proximitat a les comarques de Barcelona i que fomenta una manera sostenible de fer turisme. És el Turisme per a Gent Curiosa. 

Aquí hi trobaràs tot tipus de propostes per fer amb la parella, amics i família, i poder conèixer aquells racons i tresors del territori i la cultura de les comarques barcelonines. Quin tipus de propostes? Idees que van des de les visites guiades a monuments i patrimoni, rutes de cicloturisme o propostes per a winelovers, fins a plans sorprenents com scape rooms en entorns inesperats. Tot plegat per gaudir del territori i la cultura amb els cincs sentits i per tornar a casa havent après coses interessants. 

Si t’estàs preguntant si aquest moviment és per a tu, la resposta és SÍ! És per a tothom. 

I si ara et preguntem... Et consideres una persona curiosa? T’apuntes al moviment?

Propostes per a gent curiosa

* Properament trobareu més propostes. Apartat en construcció.

 

Idees per a gent curiosa

<p>Museum des Ter, in Manlleu</p>

Rennrad und Mountainbike haben enorm an Bedeutung gewonnen. Nicht nur, weil viele entdeckt haben, wie man auf dem Rad das Land erleben und erkunden kann, sondern auch, weil viele Bezirke seit geraumer Zeit daran arbeiten, ein Netz aus ausgeschilderten Wegen und Routen für den Radsport aufzubauen.

<p>El xarel·lo és un raïm excel·lent per produir cava i vi blanc</p>

Per què hi ha 7.000 hectàrees plantades de xarel·lo a la DO Penedès? Sens dubte, aquesta és una de les varietats autòctones amb més personalitat del panorama vitivinícola català. Coneguda com pansa blanca a la DO Alella, on també és una de les grans protagonistes, el xarel·lo és conegut principalment per ser un raïm excel·lent per la producció de vi blanc i de cava. Aquesta última és la principal raó d’aquestes 7.000 hectàrees de vinya xarel·lo al Penedès.

<p>Casa Coll i Regàs, a Mataró</p>

Està sobradament demostrat que les activitats que combinen joc i aprenentatge obtenen resultats excel·lents: aquells conceptes es comprenen millor i més ràpidament, alhora que perduren en la memòria de qui ha participat. 

<p>Minyons de Terrassa</p>

Un eix important de la cultura popular catalana és, sense dubte, la tradició castellera. En alguns municipis, però, va molt més enllà: esdevé un gran moviment comunitari, una gran família que “fa pinya” i que s’esforça dia rere dia per aconseguir els seus objectius. Una magnífica metàfora de la vida vestida amb camisa de color, faixa i mocador. 

<p>Centre d’Interpretació de l’Aviació Republicana i la Guerra Aèria, a Santa Margarida i els Monjos</p>

La Guerra Civil és encara molt present en la memòria de tota una generació. Són molts els racons a tot el territori català que guarden secrets d’aquesta etapa negra de la història més recent del nostre país i que diverses entitats culturals locals treballen per conservar. 

<p>Museu Molí Paperer de Capellades</p>

La conca del Llobregat va ser l’espai on la revolució industrial es va fer més present a Catalunya. Les comarques del Berguedà, Bages, Anoia i Baix Llobregat van veure com les colònies fabrils aplegaven diverses activitats, moltes relacionades amb la indústria tèxtil que va viure un moment d’eclosió

<p>Colònia Vidal a Puig-reig</p>

La imatge tòpica que molt sovint tenim de la revolució industrial ens porta a l’imaginari d’un món masculí i, per això, pot resultar tan interessant “Les dones del tèxtil al Masnou", un recorregut seguint les veus de les protagonistes per la història de les fàbriques d’aquest municipi del Maresme.