La força del xarel·lo

Per què hi ha 7.000 hectàrees plantades de xarel·lo a la DO Penedès? Sens dubte, aquesta és una de les varietats autòctones amb més personalitat del panorama vitivinícola català. Coneguda com pansa blanca a la DO Alella, on també és una de les grans protagonistes, el xarel·lo és conegut principalment per ser un raïm excel·lent per la producció de vi blanc i de cava. Aquesta última és la principal raó d’aquestes 7.000 hectàrees de vinya xarel·lo al Penedès.

Si vols saber més sobre els vins que es produeixen a Catalunya i, més en concret, sobre el xarel·lo, res millor que organitzar una ruta per alguns dels cellers més coneguts de la zona del Penedès com ara Gramona i Albert i Noya, tots dos coneguts perquè, a més, la seva és una producció ecològica i sostenible. 

Podemos conocer más sobre el xarel·lo paseando entre viñedos, visitando la bodega, organizando una cata gastronómica o paseando a caballo por la ruta enoturística que las mismas bodegas nos pueden proponer. 

Dejarnos guiar por el Penedès es una aventura para los sentidos que vale la pena hacer en cualquier momento del año, disfrutando de los diferentes paisajes y de los vinos que hablan de ellos como los de Gramona, Albet i Noya y tantos otros. 


Més informació:

Gramona
Albert i Noya

Vols estar informat de tota l'agenda del cap de setmana?

Subscriu-te
Butlletí setmanal