Temps de verema

Arriben les festes i activitats de verema. Temps per celebrar els fruits de la terra i assaborir amb gust els primers mostos i els blancs, rosats i negres que es fan amb tanta cura a la nostra terra.

 

 

Temps de verema

La verema sempre ha estat identificada amb la festa. Des de temps antics, la recol·lecció del raïm ha tingut caràcter de ritual, ja sigui pel seu arrelament a les terres mediterrànies o per la seva ànima popular amb les colles formades per veremadors i veremadores. Encara que avui dia el procés està majoritàriament mecanitzat, el moment de separar el raïm de la vinya continua essent motiu de celebració, i són molts els pobles i ciutats de les comarques de Barcelona que organitzen festes de la verema obertes a tothom. Així que treu l'agenda!

View
Nens al país del raïm

Situada entre la serralada prelitoral i la costa mediterrània, la Denominació d'Origen Penedès és una zona privilegiada per al conreu de la vinya i, de fet, és la que més producció té a tot Catalunya. La qualitat de la terra, la influència del sol i la brisa marina expliquen bona part de l'èxit  d'uns vins i uns caves capaços de sorprendre als més sibarites. La regió també té el nombre més gran de cellers, i una variada oferta enoturística que també pots gaudir en família.

View
El Bages, terra lligada a les vinyes

El Bages és una terra lligada a les vinyes des del segle XVI, però, d’uns anys ençà, els vins que s’hi elaboren han aconseguit el segell de qualitat de la denominació d’origen Pla de Bages. La varietat autòctona de raïm de la comarca és la picapoll, que dona un vi blanc afruitat d’aroma fresca i d’una textura i una personalitat esplèndides, segons expliquen des de La Ruta del vi de la DO Pla de Bages. 

View
La Festa de la Fil·loxera i el naixement del cava

El cava és conegut internacionalment i acostuma a presidir molts àpats i celebracions importants. Forma part de la nostra quotidianitat i és una de les begudes que sempre veus a taula, des que ets petit i et preguntes si aquelles bombolles que no et deixen tastar faran pessigolles a la boca. Però, has pensat mai com i per què es va començar a produir cava al Penedès? La història ens porta a Sant Sadurní d'Anoia, en uns moments dramàtics del segle XIX, quan la fil·loxera va acabar amb el 90% de les vinyes de tot Europa...

View
Landscapes of wine and cava

If you don’t know how organic, biodynamic and natural wines differ from each other but you’d like to find out, take a trip around the regions of Barcelona. From Alt Penedès to Maresme, passing through Bages, there are many wineries that adopt a green approach to winemaking, producing extremely high-quality wines without harming the environment. Some of the names may well ring a bell, while others will be new discoveries: small, family-run companies with limited production and strong environmental awareness. The seven suggestions below are likely to make you a convert to sustainable wine tourism.

View
The Miravinya route: lookout points of the wine-growing landscape

La Cadira (The Chair), La Bardera (named after a nearby ancient farmhouse), El Circell (The Tendril), Sant Pau (Saint Paul) and Balcó del Penedès (Balcony of the Penedès) are the names of the five lookout points that form part of the Miravinya route. This route, designed to be travelled by car, is a fantastic way to discover a good part of the geography of the Alt Penedès region, along with its culture and history. In addition to vineyards, you can also explore mediaeval castles, paper mills, chapels, monasteries, towns and villages, and natural areas of great interest.

View
Wine routes of Barcelona

Barcelona is the land of wines. More than 2,500 years ago, the Romans and Iberians cultivated vines to produce the favourite drink of the gods, a drink that has shaped the landscape and culture of the regions of Barcelona. Just a stone’s throw from the city, you can enjoy three DO (Designation of Origin) wine areas that offer such a wide range of activities and experiences that you’ll want to keep coming back to try them all.

View

Properament...

Enoturisme

Experience the cava harvest like never before with some fabulous activities. Take a look at the events schedule and see where you ...

Enoturisme

The wineries of the Penedès Wine Route are keen to welcome you at this most eagerly awaited time of year. Enjoy a special day out ...

Enoturisme

S’acosta el moment més esperat de l’any a la vinya, la verema! Des de la Ruta del vi DO Pla de Bages et recomanem activitats diver...

Enoturisme

Endinseu-vos en l'ànima de la nostra finca, en la història i en la vida de la família que fa més de 36 generacions que desenvolupe...

Enoturisme

Introducció a la viticultura ecològica i biodinàmica al cor del Penedès, a Subirats.

Enoturisme

Endinsa't a la finca de Can Calopa i tasta els únics vins i olis que neixen a la ciutat.

Enoturisme

No et perdis la màgia de la verema, curulla d’aromes i sensacions.

Enoturisme

Descobriu les tines de pedra seca a peu de vinya, un patrimoni cultural únic.

Enoturisme

Vins Abadal, gastronomia i exclusivitat. El maridatge perfecte.

Enoturisme

Gaudeix d'una experiència gastronòmica en un oasi enmig de la natura.

61a. Festa de la Verema de Sitges
Enoturisme

Sitges s’impregna de tradició i vins amb la 62a Festa de la Verema i de la 16a Mostra de Vins.

Enoturisme

A Sitges, setembre també fa olor de raïm...

Gastronomia

El Penedès et convida a gaudir tot l’any d’experiències a cellers i entre vinyes, de fantàstiques propostes gastronòmiques i del p...

Bages Wine Harvest Festival
Enoturisme

The streets of the old quarter of Artés are transformed into an outdoor stage that celebrates the winegrowing culture of the Bages...

Cavatast
Gastronomia

Cavatast is an event for those who love cava and good food, and event at which to enjoy a superb cava selection, food tastings and...

 

 

No t'ho perdis

<p>Festa de la Verema d'Alella</p>

La verema sempre ha estat identificada amb la festa. Des de temps antics, la recol·lecció del raïm ha tingut caràcter de ritual, ja sigui pel seu arrelament a les terres mediterrànies o per la seva ànima popular amb les colles formades per veremadors i veremadores. Encara que avui dia el procés està majoritàriament mecanitzat, el moment de separar el raïm de la vinya continua essent motiu de celebració, i són molts els pobles i ciutats de les comarques de Barcelona que organitzen festes de la verema obertes a tothom. Així que treu l'agenda!

El + vist

<p>DO Pla de Bages</p>

El Bages és una terra lligada a les vinyes des del segle XVI, però, d’uns anys ençà, els vins que s’hi elaboren han aconseguit el segell de qualitat de la denominació d’origen Pla de Bages. La varietat autòctona de raïm de la comarca és la picapoll, que dona un vi blanc afruitat d’aroma fresca i d’una textura i una personalitat esplèndides, segons expliquen des de La Ruta del vi de la DO Pla de Bages. 

<p>Degustació de cerveses artesanes</p>

En la darrera dècada, el nombre de productors de cerveses artesanes a les comarques de Barcelona ha pujat com l'escuma. Cada any que passa la producció és més alta i més diversa, destinada a un públic cada cop més especialitzat i que cerca noves sensacions al paladar. Si t'agrada la cervesa, però també conèixer com s'elabora, pren nota d'aquestes tres cerveseres que normalment ofereixen visites a les seves instal·lacions. 

<p>Una càmper pel Bages</p>

El Grand Tour de Catalunya és un recorregut de més de 2.000 quilòmetres inspirat en els grans viatges de mitjans del segle XIX. Està concebut per fer-lo en una ruta única de tretze dies o en cinc trams d’entre cinc i set dies, però, justament, el fet que estigui dividit per etapes permet planificar petites escapades segons els dies que tinguis disponibles. A continuació et fem tres propostes ideals per fer en autocaravana i descobrir els millors paisatges de les comarques de Barcelona.

Guies i mapes