Caminades amb bastons

Sabies que l'última moda esportiva és practicar la marxa nòrdica? Doncs sí: sortir a caminar a ritme alegre recolzant-se en uns bastons similars als que s'empren en l'esquí de fons és una activitat física que té cada cop més adeptes. Segons els entesos, és una manera fantàstica de posar-se en forma, gaudir del contacte amb la natura i conèixer nous amics. A més, es pot fer en diferents tipus de terreny, a diferents èpoques de l'any i amb diferents nivells d'exigència atlètica. Així que, vinga! Una experiència tan diferent no te la pots perdre!

A les comarques de Barcelona comença a ser habitual trobar-se persones que caminen amb els seus bastons per la platja o per la muntanya. A Calella especialment, ja que es tracta del primer municipi homologat a Espanya per a la pràctica d'aquesta modalitat esportiva. En aquesta vila marinera existeixen diversos itineraris temàtics aptes per a la pràctica de la marxa nòrdica, però un dels més destacats és el que es coneix com a Camí del Mar. Aquest trajecte, de quasi vuit quilòmetres de longitud, agrada molt perquè transcorre en la major part del seu recorregut sobre una pista de sorra completament plana i paral·lela a la platja, amb trams d'ombra natural gràcies als arbres del passeig marítim. A més, cada 500 metres s'hi troba un fitpoint que indica el quilometratge, així com una estació d'entrenament físic amb informació molt interessant. En definitiva: si buscaves un lloc ideal per iniciar-te en aquest jove esport, la comarca del Maresme t'està esperant.

D'altra banda, el Parc del Castell de Montesquiu també ofereix rutes de marxa nòrdica que et permeten fer exercici mentre descobreixes racons singulars de la vall del Ges, Orís i Bisaura. De març a novembre, dos diumenges al mes es programen rutes guiades de marxa nòrdica per conèixer l’entorn natural de l’EIN Serres de Milany-Santa Magdalena i Puigsacalm-Bellmunt. Totes les sortides, d'una desena de quilòmetres, s'organitzen durant els matins de diumenge i estan dirigides per un preparador físic que coneix molt bé el territori. Si t'hi apuntes, no només tindràs la possibilitat d'aprendre la tècnica necessària per practicar correctament la marxa nòrdica de la mà d'un guia titulat de muntanya, sinó que exploraràs paratges tan bonics com l’ermita de Sant Moí, les baumes del Teixidor i el castell de Besora a Santa Maria de Besora, i el santuari de Bellmunt a Sant Pere de Torelló.

Si encara no t'has iniciat en aquest esport, una bona forma de començar és apuntant-te amb família o amics a alguna de les passejades que s'organitzen a diferents pobles sota el títol de Marxa Nòrdica en família. Són activitats no competitives, gratuïtes, a l'abast de tothom i si ho necessites fins i tot pots sol·licitar els bastons.

  • També el Berguedà t'ofereix itineraris per fer marxa nòrdica i gaudir de paisatges espectaculars.


Més informació:

Turisme de Calella
Turisme del Maresme
Parc del Castell de Montesquiu
Vall del Ges, Orís i Bisaura
Turisme del Berguedà

Vols estar informat de tota l'agenda del cap de setmana?

Subscriu-te
Butlletí setmanal