Atenció!
Aquesta pàgina ja no està operativa i en breu desapareixerà. El blog de Barcelona és molt més queda ara integrat dins la web barcelonaesmoltmes.cat.
ANAR A LA WEB DE BCN+
Calendari de fires modernistes
No hi ha resultats.
Aconsegueix la postal modernista i no et perdis ni una cita de la temporada
Presentació de les Fires Modernistes a les comarques de Barcelona
Vols més idees modernistes?
Els llibres d’història parlen de la profunda transformació que va viure Catalunya, i molt especialment les comarques de Barcelona, a principis del segle passat perquè va capgirar tots els àmbits de la vida: l’art, la literatura, l’arquitectura, l’espai públic, l’economia... De fet, poques coses permeten entendre tan bé la societat d'aquell temps com visitar les joies arquitectòniques d’aquella època: el Modernisme, uns temps en què una sèrie de famílies es van proposar ser modernes. I fer-ne ostentació.
A començaments del segle passat, l’art nouveau triomfava a París: façanes ondulades, cartells amb motius florals, escales forjades... Una nova estètica que reflectia la vida moderna de la ciutat i que, a Catalunya, va arribar amb força. Però quan els aires de l’art nouveau van creuar els Pirineus, els arquitectes catalans van reinterpretar-lo a la seva manera. És el que coneixem com el Modernisme català.
La Casa Batlló, la Sagrada Família, la Pedrera i, més enllà de Gaudí, el Recinte Modernista de l'antic Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, la Casa Amatller, el Palau de la Música Catalana... El Modernisme serà el teu fidel company durant el teu viatge a Barcelona. Però has de saber que no s'acaba amb la Ciutat Comtal. En vols proves? Et portem tres edificis poc coneguts de la província de Barcelona per descobrir un altre Modernisme: un castell medieval reformat, una casa burgesa i fins i tot una obra industrial. I de regal, un jardí del mateix Gaudí, anterior al seu conegut Park Güell.
Entrepôts industriels, cryptes, caves, jardins... L’imagination de l’architecte Antoni Gaudí n’avait pas de limite. Il l’appliquait à tous les défis qu’il se fixait, avec sa griffe caractéristique. Un siècle plus tard, nous avons la chance de pouvoir en profiter à différents endroits de la région de Barcelone, au-delà de la capitale catalane. En route pour une balade à travers les œuvres de ce génie !
Vols viatjar en el temps? A la comarca del Vallès Occidental pots teletransportar-te al passat i reviure la Belle Époque a través de la seva arquitectura, del seu art i la seva gastronomia! L'itinerari per diferents ciutats que aquí et proposo et porta a conèixer des de construccions i dissenys que combinen l'elegància i la creativitat pròpies del Modernisme català fins a reminiscències de les antigues indústries, corda't el cinturó que comencem!
La Casa Batlló, la Sagrada Familia (Sainte Famille), la Pedrera et, au-delà de Gaudí, l’Enceinte moderniste de l'ancien Hôpital de la Santa Creu et de Sant Pau, la Casa Amatller, le Palais de la Musique catalane ... Le Modernisme sera votre fidèle compagnon de voyage lors de votre séjour à Barcelone. Sachez toutefois qu’il ne se limite pas à la Ville comtale. Pour preuve, nous vous emmenons découvrir trois bâtiments peu connus de la province de Barcelone qui vous dévoileront un autre modernisme : un château médiéval restauré, une maison de maître et une œuvre industrielle. Et comme cadeau, un jardin de Gaudí en personne, mis en place avant son fameux Parc Güell.
Si les livres d’histoire évoquent la transformation profonde qu’a vécue la Catalogne –et tout particulièrement les régions de Barcelone– au début du siècle dernier, c’est parce qu’elle a bouleversé tous les domaines de la vie des habitants : l’art, la littérature, l’architecture, l’espace public, l’économie, ... En fait, pour bien comprendre la société de cette période, rien de tel que de visiter les joyaux architecturaux du Modernisme : une époque où une série de familles se sont proposées de devenir modernes. Et de l’afficher.
Près de Barcelone, vous trouverez de nombreux exemples d’architecture moderniste, l’Art nouveau catalan, dans des édifices construits entre la fin du XIXe et le début du XXe siècle. Hôtels particuliers et maisons de villégiature, églises et hôpitaux, entrepôts et parcs, usines et chais portant la signature des grands architectes de ce courant en Catalogne : Antoni Gaudí, Lluís Domènech i Montaner et Josep Puig i Cadafalch, notamment. Plusieurs villes organisent des festivals et des foires qui s’inspirent de l’esthétique de ce mouvement artistique, pour en promouvoir le patrimoine. Vous souhaitez les découvrir ?
En 2005, sept bâtiments construits par Antoni Gaudí ont été déclarés Patrimoine de l’humanité. Six d’entre eux sont de grands classiques que tout le monde connaît : la Sainte Famille, la Pedrera, Casa Vicens, le Parc Güell, le Palais Güell et Casa Batlló. Le septième trésor consacré par l’UNESCO est toutefois beaucoup moins célèbre. Il s’agit de la crypte de la Colonie Güell, un joyau monumental très fluide à travers lequel l’architecte de l’impossible à mis sa fantastique intelligence à rude épreuve.