Barcelona és Modernisme. Consulta el calendari de fires i esdeveniments de les comarques de Barcelona i participa d'una festa d'època com les d'abans!

Calendari de fires modernistes

Foire moderniste de Terrassa
Cultura

Tous les mois de mai, Terrassa fait un bond de cent ans en arrière pour revivre ce qui fut l'essence de la ville à l'époque du mod...

Aconsegueix la postal modernista i no et perdis ni una cita de la temporada

Troba-la a totes les fires!

Vols més idees modernistes?

<p>Museu d'Art de Cerdanyola del Vallès</p>

Els llibres d’història parlen de la profunda transformació que va viure Catalunya, i molt especialment les comarques de Barcelona, a principis del segle passat perquè va capgirar tots els àmbits de la vida: l’art, la literatura, l’arquitectura, l’espai públic, l’economia... De fet, poques coses permeten entendre tan bé la societat d'aquell temps com visitar les joies arquitectòniques d’aquella època: el Modernisme, uns temps en què una sèrie de famílies es van proposar ser modernes. I fer-ne ostentació. 

<p>Casa Domènech i Montaner (Canet de Mar)</p>

A començaments del segle passat, l’art nouveau triomfava a París: façanes ondulades, cartells amb motius florals, escales forjades... Una nova estètica que reflectia la vida moderna de la ciutat i que, a Catalunya, va arribar amb força. Però quan els aires de l’art nouveau van creuar els Pirineus, els arquitectes catalans van reinterpretar-lo a la seva manera. És el que coneixem com el Modernisme català.

<p>Castell de Santa Florentina</p>

La Casa Batlló, la Sagrada Família, la Pedrera i, més enllà de Gaudí, el Recinte Modernista de l'antic Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, la Casa Amatller, el Palau de la Música Catalana... El Modernisme serà el teu fidel company durant el teu viatge a Barcelona. Però has de saber que no s'acaba amb la Ciutat Comtal. En vols proves? Et portem tres edificis poc coneguts de la província de Barcelona per descobrir un altre Modernisme: un castell medieval reformat, una casa burgesa i fins i tot una obra industrial. I de regal, un jardí del mateix Gaudí, anterior al seu conegut Park Güell.

Près de Barcelone, vous trouverez de nombreux exemples d’architecture moderniste, l’Art nouveau catalan, dans des édifices construits entre la fin du XIXe et le début du XXe siècle. Hôtels particuliers et maisons de villégiature, églises et hôpitaux, entrepôts et parcs, usines et chais portant la signature des grands architectes de ce courant en Catalogne : Antoni Gaudí, Lluís Domènech i Montaner et Josep Puig i Cadafalch, notamment. Plusieurs villes organisent des festivals et des foires qui s’inspirent de l’esthétique de ce mouvement artistique, pour en promouvoir le patrimoine. Vous souhaitez les découvrir ?

<p>La crypte Gaudí. Santa Coloma de Cervelló</p>

Entrepôts industriels, cryptes, caves, jardins... L’imagination de l’architecte Antoni Gaudí n’avait pas de limite. Il l’appliquait à tous les défis qu’il se fixait, avec sa griffe caractéristique. Un siècle plus tard, nous avons la chance de pouvoir en profiter à différents endroits de la région de Barcelone, au-delà de la capitale catalane. En route pour une balade à travers les œuvres de ce génie !

En 2005, sept bâtiments construits par Antoni Gaudí ont été déclarés Patrimoine de l’humanité. Six d’entre eux sont de grands classiques que tout le monde connaît : la Sainte Famille, la Pedrera, Casa Vicens, le Parc Güell, le Palais Güell et Casa Batlló. Le septième trésor consacré par l’UNESCO est toutefois beaucoup moins célèbre. Il s’agit de la crypte de la Colonie Güell, un joyau monumental très fluide à travers lequel l’architecte de l’impossible à mis sa fantastique intelligence à rude épreuve. 

Més activitats modernistes

 

Foire moderniste de Terrassa
Cultura

Tous les mois de mai, Terrassa fait un bond de cent ans en arrière pour revivre ce qui fut l'essence de la ville à l'époque du mod...

El Modernisme a Mataró
Cultura

Descobreix el Modernisme a Mataró!

Modernisme i vitralls
Cultura

Una experiència per gaudir dels colors i la llum del Modernisme a través dels vitralls.

Ruta Lluís Domènech i Pere Domènech
Cultura

Visitarem el Canet modernista de 1900.

Ruta indiana i cementiri
Cultura

En aquesta ruta veurem molts dels edificis luxosos que es construïren a Canet per als indians i les seves famílies.

Ruta modernista i Casa museu
Cultura

Si passegem pels carrers de la vila, podrem descobrir edificis projectats per grans noms de l'arquitectura modernista.