Fem pinya, Minyons!

Un eix important de la cultura popular catalana és, sense dubte, la tradició castellera. En alguns municipis, però, va molt més enllà: esdevé un gran moviment comunitari, una gran família que “fa pinya” i que s’esforça dia rere dia per aconseguir els seus objectius. Una magnífica metàfora de la vida vestida amb camisa de color, faixa i mocador. 

És el cas del Minyons de Terrassa, una colla relativament jove (1979), que en poc temps va assolir el nivell tècnic necessari per carregar castells de gran complexitat i competir amb les colles més emblemàtiques. Però, què és el que fa que es generi aquest sentiment entorn la camisa malva? Com és un assaig? Què se sent formant part d’un gran castell? Si tens ganes de descobrir-ho, no et pots perdre la Minyons de Terrassa Experience, una experiència única per conèixer des de dins una de les colles castelleres capdavanteres, posar-se la faixa i “fer pinya”. 

Des de la mateixa ciutat de Terrassa fan diverses propostes per gaudir d’actuacions castelleres en directe: la Diada del Patrimoni Seu d’Ègara (22 de maig), una diada creada amb l’objectiu d’unir dos dels patrimonis culturals més importants que té la ciutat, els castells i el conjunt arquitectònic de la Seu d’Ègara. El segell de la diada és el recorregut de 350 metres que fa un espectacular pilar de quatre caminant des de la Creu Gran fins a la Seu d’Ègara i Esglésies de Sant Pere passant per sobre del Pont de Sant Pere. O bé, les Diades Castelleres de Terrassa (6 i 7 de novembre) i la Diada Castellera dels Minyons de Terrassa (21 i 22 de novembre). 
 


Plus d'information :

Minyons de Terrassa

Vols estar informat de tota l'agenda del cap de setmana?

Subscriu-te
Butlletí setmanal