Un estiu per veure les estrelles

És estiu, cau la nit i de cop recordes que és el millor moment de l’any per mirar el cel i les estrelles. Aixeques el cap i veus el planeta Venus que treu el cap brillant, sempre puntual, anunciant l’espectacle que ve a continuació. Els Perseids també coneguts com les llàgrimes de Sant Llorenç t’esperen fidels, com cada estiu, per fer-te pensar durant una estona en la immensitat i la bellesa que tenim al voltant… Ja has demanat un desig?  

El cel nocturn de les comarques de Barcelona amaga moltes sorpreses... aquí tens una selecció dels millors plans per gaudir d’aquest espectacle estel·lar amb qui tu vulguis.

Et ve de gust una acampada estel·lar? Gaudeix d’una nit d’allotjament en un bungalow en un entorn màgic, al càmping Cal Paradís, al centre de Catalunya, on el cel és clar i no hi ha contaminació lumínica. Està situat molt a prop de l’Observatori Astronòmic de Castelltallat, així que quan caigui la nit acostat per fer l’activitat  “Bateig de Cel”.  T’ensenyaran astres i constel·lacions a través d’un telescopi. 

A l'agost l’observatori ofereix sessions nocturnes de 40 minuts per viure la pluja d'estels més popular de l’any juntament amb el preciós clar de lluna que ofereix durant aquelles dates la Lluna Plena. La sessió al planetari es complementa amb la visita a l’exposició permanent sobre les proporcions del sistema solar i una xerrada sobre la pluja d’estels.

Al Parc del Garraf, l’aigua i el foc han modelat un paisatge de relleus suaus i boscos joves. És un territori únic, exòticament mediterrani; on el mar, el silenci i la calma proporcionen un estat de plenitud i tranquil·litat. En mig del parc, es troba l’Observatori del Garraf i durant l’estiu ofereix diverses opcions de visita. Mira el calendari per veure quan pots gaudir de l’experiència Art i Cel, un moment astronòmic únic on els pinzells i la teva creativitat seran els protagonistes. “Olivella, Experiència Garrafal” t'ofereix dos dies plens d’activitats. La nit, mai millor dit, serà un dels moments estrella d’aquesta escapada i et podràs relaxar mirant tot el que té per oferir-te el cel.

Marxem al Berguedà, fins al Centre Astronòmic de Saldes on veuràs les estrelles més a prop que mai i amb la foscor i la pau de les muntanyes quasi et semblarà que les pots tocar.

L’observatori de Pujalt, a l’Anoia, també ha preparat diverses activitats per aquest agost: Sopars sota els estels i tres dies monotemàtics dedicats a les llàgrimes de Sant Llorenç.

Ara ja ho saps, pots mirar els estels des d'on siguis, però molt a prop teu tens opcions que faran que aquest estiu, vegis les estrelles com mai.


Plus d'information :

Observatori Astronòmic de Castelltallat
Parc del Garraf
Observatori del Garraf
Centre Astronòmic de Saldes
Museu del Ciment
L’observatori de Pujalt

Vols estar informat de tota l'agenda del cap de setmana?

Subscriu-te
Butlletí setmanal