Cites gastronòmiques de Nadal

Encara no saps què cuinar aquest Nadal? O potser sí que tens el menú pensat, però voldries aconseguir els ingredients amb la millor qualitat? Desitges gaudir dels plaers de la bona taula sense haver de trencar la guardiola? Doncs vine a les fires gastronòmiques que s'organitzen durant aquests dies als pobles i ciutats de les comarques de Barcelona: hi trobaràs productes deliciosos per ficar a la cassola! Ja tens la cistella preparada?

1. Mercat de pagès a Cornellà

Què seria del Nadal sense una bona escudella amb galets i pilota? Als mercats municipals i de pagès de les comarques de Barcelona tens l'oportunitat de comprar verdures fresquíssimes per fer el caldo, a més dels ossos, la carn picada, les botifarres i els cigrons. T'agradarà especialment el mercat de fruites i hortalisses que s'instal·la cada diumenge al Parc de Can Mercader de Cornellà, ja que la majoria dels seus productes són conreats per agricultors de la zona.  
 

2. Fira Avícola de la Raça Prat al Prat de Llobregat

Un altre dels plats clàssics per Nadal és el pollastre rostit a la cassola amb prunes i pinyons. Una delícia que requereix d'una au contundent i de qualitat, com els capons de pota blava que es crien al Prat de Llobregat. Vols aconseguir-ne un? Doncs apropa't a la Fira Avícola, a l'estand del Consell Regulador de la Mostra Comercial el trobaràs a la venda a un preu especial de promoció. 
 

3. Fira del Gall a Vilafranca del Penedès

Una altra fira que t'agradarà si busques una au de qualitat pel teu rostit de Nadal és la que se celebra des de l'Edat Mitjana a Vilafranca del Penedès pels volts de Sant Tomàs. Capons, pollastres, oques, galls dindis, galls negres i ànecs muts són els protagonistes d'un mercat d'aviram amb una característica molt especial: és l'única fira de tota Catalunya que inclou la possibilitat d'utilitzar el servei d'escorxador
 

4. Fira de la Tòfona a Centelles

Ja saps com donar un toc de distinció als típics canelons de Sant Esteve? Afegeix al farcit tòfona ratllada i quedaràs com un MasterXef de primera! Sí, ja sabem que a aquest bolet no li diuen "el diamant de la cuina" precisament pel seu preu assequible, però t'agradarà saber que el pots aconseguir bastant econòmic a la Fira de la Tòfona de Centelles, un mercat centenari que aquest any se celebra al poble osonenc.
 


Més informació:

Mercat de pagès del Parc de Can Mercader a Cornellà
Fira Avícola de la Raça Prat al Prat de Llobregat
Fira del Gall de Vilafranca del Penedès
Fira de la Tòfona a Centelles
Fira de Nadal i del Torró Artesà a Cardedeu

Vols estar informat de tota l'agenda del cap de setmana?

Subscriu-te
Butlletí setmanal