No t'ho perdis

<p>Mató de Montserrat</p>

Les comarques del Bages i l’Anoia són eminentment agrícoles i ramaderes i, d’uns anys ençà, diferents agrupacions de productors i cuiners han començat a recuperar la gastronomia elaborada amb productes autòctons, una cuina amb consciència i de proximitat. 

Properament...

Préssec de l'Ordal
Gastronomia

El mercat combina tradició i producte autòcton, préssecs únics collits en el punt òptim de maduració mitjançant el tracte di...

Baix Llobregat - Som el teu estiu
En família

Somies un estiu ple d’aventures? Entra a la pàgina de turisme del Baix Llobregat on trobaràs més de 100 propostes! Activitats a la...

Jornades Gastronòmiques del Camí Ignasià
Gastronomia

Les IV Jornades Gastronòmiques del Camí Ignasià arriben a Manresa el mes de juny en un format renovat i amb la presència dels xefs...

 

Subscriu-te al butlletí setmanal

 

Rep cada dijous els millors plans, rutes a la natura i activitats singulars a prop de Barcelona.

Subscriu-te

El + vist

<p>Degustació de cerveses artesanes</p>

En la darrera dècada, el nombre de productors de cerveses artesanes a les comarques de Barcelona ha pujat com l'escuma. Cada any que passa la producció és més alta i més diversa, destinada a un públic cada cop més especialitzat i que cerca noves sensacions al paladar. Si t'agrada la cervesa, però també conèixer com s'elabora, pren nota d'aquestes tres cerveseres que normalment ofereixen visites a les seves instal·lacions. 

<p>Ruta del pa al Lluçanès</p>

Si enyores el pa de debò, el que es feia amb mètodes artesanals, farines locals i pasta mare, t’hem de dir que encara en pots trobar a llocs com la comarca natural del Lluçanès. Una terra amb identitat pròpia, a mig camí entre la Plana de Vic i el Berguedà, on l'activitat pagesa és molt viva i on els aliments no es fabriquen: es fan. La ruta del pa t'encantarà tant si ets un foodie modern com un avi amb nostàlgia del passat.

<p>Cigronet de l'Alta Anoia</p>

L’Anoia és una comarca que té una gran diversitat de productes autòctons: des dels llegums, com el cigronet de l’Alta Anoia; els cereals, com l’arròs paperer; la gustosa botifarra de Calaf, fins a la mel de mil flors o l’oli d’oliva. El ventall de productes que es cultiven i s’elaboren a la comarca és molt ric i divers i, en alguns casos, no gaire conegut. Descobreix l’essència de la gastronomia anoienca, fent un recorregut pels sabors més preuats.

Guies i mapes