Troba propostes a la teva mida!
Properament...
Subscriu-te al butlletí setmanal
Rep cada dijous els millors plans, rutes a la natura i activitats singulars a prop de Barcelona.
El + vist
La verema sempre ha estat identificada amb la festa. Des de temps antics, la recol·lecció del raïm ha tingut caràcter de ritual, ja sigui pel seu arrelament a les terres mediterrànies o per la seva ànima popular amb les colles formades per veremadors i veremadores. Encara que avui dia el procés està majoritàriament mecanitzat, el moment de separar el raïm de la vinya continua essent motiu de celebració, i són molts els pobles i ciutats de les comarques de Barcelona que organitzen festes de la verema obertes a tothom. Així que treu l'agenda!
L’Anoia és una comarca que té una gran diversitat de productes autòctons: des dels llegums, com el cigronet de l’Alta Anoia; els cereals, com l’arròs paperer; la gustosa botifarra de Calaf, fins a la mel de mil flors o l’oli d’oliva. El ventall de productes que es cultiven i s’elaboren a la comarca és molt ric i divers i, en alguns casos, no gaire conegut. Descobreix l’essència de la gastronomia anoienca, fent un recorregut pels sabors més preuats.
Si enyores el pa de debò, el que es feia amb mètodes artesanals, farines locals i pasta mare, t’hem de dir que encara en pots trobar a llocs com la comarca natural del Lluçanès. Una terra amb identitat pròpia, a mig camí entre la Plana de Vic i el Berguedà, on l'activitat pagesa és molt viva i on els aliments no es fabriquen: es fan. La ruta del pa i del blat forment t'encantarà tant si ets un foodie modern com un avi amb nostàlgia del passat.
S'estan mostrant 1 - 3 de 20 resultats.