No t'ho perdis

<p>Mató de Montserrat</p>

Les comarques del Bages i l’Anoia són eminentment agrícoles i ramaderes i, d’uns anys ençà, diferents agrupacions de productors i cuiners han començat a recuperar la gastronomia elaborada amb productes autòctons, una cuina amb consciència i de proximitat. 

Properament...

Mercat del Bolet de Cal Rosal
Gastronomia

Llenegues, rovellons, fredolics, camagrocs... Quan arriba la temporada del bolet, els municipis del Berguedà treuen al carrer el p...

FonTapa
Enoturisme

Gaudeix de la nostra gastronomia local on durant un mes es podrà degustar la creativitat de 18 tapes a 18 locals combinades amb un...

Festival #ViuArt2021
Cultura

Festival #ViuArt2021. Primera edició del Festival Internacioanl d'Art Contemporani de Gualba. Un escenari únic que ens endinsa a l...

Butlletí setmanal

Subscriu-te al butlletí setmanal

 

Rep cada dijous els millors plans, rutes a la natura i activitats singulars a prop de Barcelona.

Subscriu-te

El + vist

<p>Mercat d'aviram a la Fira del Gall de Vilafranca</p>

Hi ha qui creu que la gastronomia és un paisatge posat a la taula, una afirmació sorprenent que a les comarques de Barcelona no pot ser més real. Amb una enorme diversitat de conreus i un litoral marí que és prodigiosament ric, són infinits els productes que pots descobrir cada dia al mercat, i més puntualment, a un munt de festes gastronòmiques tradicionals.

<p>Degustació de cerveses artesanes</p>

En la darrera dècada, el nombre de productors de cerveses artesanes a les comarques de Barcelona ha pujat com l'escuma. Cada any que passa la producció és més alta i més diversa, destinada a un públic cada cop més especialitzat i que cerca noves sensacions al paladar. Si t'agrada la cervesa, però també conèixer com s'elabora, pren nota d'aquestes tres cerveseres que normalment ofereixen visites a les seves instal·lacions. 

<p>Ruta del pa al Lluçanès</p>

Si enyores el pa de debò, el que es feia amb mètodes artesanals, farines locals i pasta mare, t’hem de dir que encara en pots trobar a llocs com la comarca natural del Lluçanès. Una terra amb identitat pròpia, a mig camí entre la Plana de Vic i el Berguedà, on l'activitat pagesa és molt viva i on els aliments no es fabriquen: es fan. La ruta del pa i del blat forment t'encantarà tant si ets un foodie modern com un avi amb nostàlgia del passat.

<p>Fira del Formatge a Osona</p>

De la pastura de vaques, ovelles i cabres fins a taula en forma de formatge i postre làctic. Al Lluçanès no hi ha secrets i pots venir quan vulguis a comprovar tot el recorregut de la llet des dels camps, granges i processadores fins els restaurants

<p>Mató de Montserrat</p>

Les comarques del Bages i l’Anoia són eminentment agrícoles i ramaderes i, d’uns anys ençà, diferents agrupacions de productors i cuiners han començat a recuperar la gastronomia elaborada amb productes autòctons, una cuina amb consciència i de proximitat. 

<p>Cigronet de l'Alta Anoia</p>

L’Anoia és una comarca que té una gran diversitat de productes autòctons: des dels llegums, com el cigronet de l’Alta Anoia; els cereals, com l’arròs paperer; la gustosa botifarra de Calaf, fins a la mel de mil flors o l’oli d’oliva. El ventall de productes que es cultiven i s’elaboren a la comarca és molt ric i divers i, en alguns casos, no gaire conegut. Descobreix l’essència de la gastronomia anoienca, fent un recorregut pels sabors més preuats.

<p>Licor d'Aromes de Montserrat</p>

A més de l’oferta cultural i l’atractiu turístic, Montserrat destaca per l’àmplia producció d’aliments i begudes arrelats al massís. Et proposem una ruta gastronòmica per diferents indrets d’aquesta muntanya tan espiritual, que es troba al cor de Catalunya. 

<p>Montserrat</p>

És difícil trobar un nom més adient que Montserrat per a la serralada més emblemàtica de Catalunya. Amb les seves formes insòlites de pics arriscats i esquerps penya-segats, el perfil imponent de la muntanya retalla el cel sobre la gran depressió central catalana, fent honor al topònim. 

<p>Camins per gaudir de Gallecs</p>

L’Espai Rural de Gallecs, al terme de Mollet del Vallès, és un parèntesi enmig d’una zona totalment urbana; un oasi de tranquil·litat per al modern i actiu Vallès. Aquí, la preservació de la natura i l’agricultura tradicional s’uneixen a la pràctica del lleure i les activitats d’educació ambiental.

<p>Maduixes del Maresme, Arenys de Munt</p>

Vols veure com es cultiven les delicioses maduixes del Maresme? T'interessa conèixer el procés d'elaboració de la malvasia de Sitges? T'agradaria visitar un obrador d'embotits en plena acció o que un apicultor t'ensenyi les seves arnes? Et proposem un passeig gastronòmic per les comarques de Barcelona perquè puguis descobrir l'origen de tot el que menges.

Guies i mapes