Per morir-se de gust

Si t'agrada la gastronomia, la tardor i Tots Sants és una època perfecta per gaudir-ne. Tot just comença la temporada de l'oli, els bolets estan en el seu màxim esplendor, treuen el nas la tòfona i el xató, és temps de tastar el vi novell i de matar el porc per fer-ne embotits… Vols degustar-los amb el millor ambient? Visita les fires i els mercats que s'organitzen a les comarques de Barcelona a la tardor. Et presentem propostes per morir-se de gust.

1. Fira de la Coca i el Mató a Monistrol de Montserrat

Bons productes tradicionals també n'hi ha a la Fira de la Coca i el Mató de Monistrol de Montserrat. Mató de Marganell, tomàquets de rosa, aromes de Montserrat, embotit del Bruc, dolços de Collbató… Mil i una exquisideses que et faran tocar el cel amb la seva qualitat. Però no podia ser d'una altra manera: recorda que et trobes en territori sagrat!

2.Festa de la Ratafia a Igualada 

La ratafia és un licor molt popular a les comarques de Barcelona i encara s'elabora en moltes cases a la manera tradicional. Un bon lloc per tastar-la és la Festa de la Ratafia que se celebra a Igualada pels volts de Tots Sants: una ocasió immillorable per aconseguir receptes casolanes d'aquesta beguda d'herbes tan especial! Ah! Una coseta més: si hi vas, no et perdis les actuacions musicals a la taverna. Riuràs molt amb els cants improvisats!

3.Fira de la Castanya a Viladrau

La festa de Tots Sants va lligada als moniatos al forn, els panellets acompanyats de vi dolç i les castanyes torrades. I el millor lloc per tastar aquestes delícies tradicionals és la Fira de la Castanya de Viladrau, una cita gastronòmica de primer nivell on et sorprendrà la quantitat de productes artesans que s'elaboren a partir del fruit rei del massís del Montseny. També hi pots adquirir licors, pastissos, coques i bunyols elaborats pels veïns de la zona, fer una passejada guiada pels boscos de castanyers centenaris i assistir a l'espectacle del cavaller d'Espinzella, una escenificació teatral al voltant d'un personatge local que ja pertany al món de les llegendes.

4. Mercat del bolet de Cal Rosal

Llenegues, rovellons, fredolics, camagrocs... Cada any, aprofitant la riquesa dels boscos del Berguedà, els caçadors de bolets de la zona munten el Mercat del Bolet de Cal Rosal. Durant gairebé dos mesos s'instal·len a Olvan per vendre les seves troballes. Pots anar-hi només a comprar, reservar a alguns dels restaurants que participen del programa Cuina del bolet o participar en interessants activitats paral·leles que ofereixen. Què et sembla una excursió que ensenyi als més petits a reconèixer i a respectar els bolets? 

5. Jornades Gastronòmiques del Calamar d'Arenys de Mar

El calamar és el protagonista absolut d'una festa que posa en valor aquest producte de litoral i de temporada. Durant un mes podràs degustar una gran quantitat de propostes culinàries als restaurants de la població i  el tercer cap de setmana d'octubre hi ha la tradicional Mostra del Calamar on a més s'ofereixen activitats relacionades amb aquest exquisit producte del mar: degustació de tapes de mercat, visites al port, contacontes, itineraris de natura i fins i tot podreu participar en una subhasta de peix al Calisay. 


Weiterführende Informationen:

Turisme de Viladrau
Mercat del bolet de Cal Rosal
Jornades Gastronòmiques del Calamar d'Arenys de Mar
Festa de la Ratafia a Igualada

Vols estar informat de tota l'agenda del cap de setmana?

Subscriu-te
Butlletí setmanal