6 cavalcades de Reis singulars

Aquest any, sí! Estàs preparat per veure com la il·lusió i la màgia tornen a omplir carrers i places de pobles i ciutats? Ja està tot enllestit per rebre els Reis Mags d'Orient com es mereixen. Però sabies que no a tot arreu se'ls rep de la mateixa manera? Des de fa molts anys, a diferents indrets, s'han anat creant tradicions que encara fan més especials les cavalcades i la nit de Reis. Vols descobrir-les? 

1. Cavalcada de Reis a Taradell

A Taradell és costum rebre els Reis amb atxes de barballó, que són portades pels infants amb l'objectiu d'il·luminar la comitiva de Ses Majestats. Però el fum i l'aroma que emeten les torxes en cremar també serveix per recordar l'encens i la mirra que els Reis van portar al nen Jesús el dia de l'Epifania, i contribueixen a crear un ambient màgic que us encantarà. Tot seguit, els Mags d'Orient són rebuts per l'alcalde, que els dóna la benvinguda i els lliura una clau molt especial: es tracta de la clau que obre les portes de totes les cases d'aquest poble osonenc!
 

2. Cavalcada de Reis a Vic

El foc també protagonitza la desfilada de Melcior, Gaspar i Baltasar a Vic. El trobem a les teieres que donen calor i animació al seguici dels Reis, als fanalets de paper que encenen els infants que encara no tenen prou força per carregar amb les torxes de pi, i al braser d'espígol que porten els traginers. A més, la cavalcada té una banda sonora pròpia a base de cornetes i tambors: que la música no falti durant la nit que més fa somniar als nens!
 

3. Cavalcada de Reis a Terrassa

Terrassa és una altra ciutat on la tradició de sortir amb fanalets artesanals per atraure i orientar Ses Majestats té llargues i profundes arrels. Però segurament és la gran festa de benvinguda el moment preferit pels nens, impacients per lliurar al patge Xiu-Xiu les cartes plenes de desitjos que han escrit als Reis d'Orient. 
 

4. Cavalcada de Reis a Igualada

I parlant de grans festes… ja heu estat a la desfilada que fan Ses Majestats pels carrers d'Igualada? No? I a què espereu? És, sens dubte, una de les cavalcades més espectaculars de Catalunya, amb mig miler de patges curosament vestits escortant els Mags d'Orient i un reguitzell infinit de camions plens a vessar de joguines. Els regals són lliurats, balcó a balcó, directament als nens, gràcies a l'inestimable ajuda dels valents ajudants dels Reis: veure'ls pujar per les llargues escales carregats de paquets és tan emocionant que se us posarà la pell de gallina a grans i a petits!
 

5. Cavalcada de Reis a Sant Vicenç dels Horts

Una altra ciutat on es dóna la benvinguda als Reis d'Orient amb molta il·lusió és Sant Vicenç dels Horts. De fet, la cavalcada que s'hi organitza és una de les més antigues de Catalunya, una tradició implantada que compta ja amb més de 120 anys d'història! La festa, però, no comença pas als carrers, sinó a la Casa de la Vila, ja que als Reis els agrada rebre personalment les cartes escrites pels nens i escoltar de viva veu la seva llista d'anhels. 
 

6. Cavalcada de Reis a Vilanova i la Geltrú

A Vilanova i la Geltrú donen tanta importància a la cavalcada dels Reis, que els dies precedents tothom està molt atrafegat preparant l'arribada de Ses Majestats d'Orient. El patge Eliseu s'instal·la amb temps a la Plaça de la Vila i rep a tots els nens que el volen saludar i donar-li la carta que han escrit; a la biblioteca s'expliquen històries relacionades amb els Mags i els seus assistents i les carrosses es decoren com cal. Tot ha d'estar a punt per rebre els Reis al castell de la Geltrú! Una entrada, majestuosa com poques, que mai no oblidareu. 

  • Consulta les mesures contra la COVID-19 vigents i respecta les normes d'higiene i distància. 


Més informació:

Cavalcada dels Reis d'Orient a Taradell
Cavalcada dels Reis d'Orient a Vic
Cavalcada dels Reis d'Orient a Igualada
Cavalcada de Reis a Terrassa
Cavalcada dels Reis d'Orient a Sant Vicenç dels Horts
Cavalcada dels Reis d'Orient a Vilanova i la Geltrú

Vols estar informat de tota l'agenda del cap de setmana?

Subscriu-te
Butlletí setmanal