Temps de verema

Arriben les festes i activitats de verema. Temps per celebrar els fruits de la terra i assaborir amb gust els primers mostos i els blancs, rosats i negres que es fan amb tanta cura a la nostra terra.

 

 

Temps de verema

La verema sempre ha estat identificada amb la festa. Des de temps antics, la recol·lecció del raïm ha tingut caràcter de ritual, ja sigui pel seu arrelament a les terres mediterrànies o per la seva ànima popular amb les colles formades per veremadors i veremadores. Encara que avui dia el procés està majoritàriament mecanitzat, el moment de separar el raïm de la vinya continua essent motiu de celebració, i són molts els pobles i ciutats de les comarques de Barcelona que organitzen festes de la verema obertes a tothom. Així que treu l'agenda!

Visualitzar
Nens al país del raïm

Situada entre la serralada prelitoral i la costa mediterrània, la Denominació d'Origen Penedès és una zona privilegiada per al conreu de la vinya i, de fet, és la que més producció té a tot Catalunya. La qualitat de la terra, la influència del sol i la brisa marina expliquen bona part de l'èxit  d'uns vins i uns caves capaços de sorprendre als més sibarites. La regió també té el nombre més gran de cellers, i una variada oferta enoturística que també pots gaudir en família.

Visualitzar
El Bages, terra lligada a les vinyes

El Bages és una terra lligada a les vinyes des del segle XVI, però, d’uns anys ençà, els vins que s’hi elaboren han aconseguit el segell de qualitat de la denominació d’origen Pla de Bages. La varietat autòctona de raïm de la comarca és la picapoll, que dona un vi blanc afruitat d’aroma fresca i d’una textura i una personalitat esplèndides, segons expliquen des de La Ruta del vi de la DO Pla de Bages. 

Visualitzar
La Festa de la Fil·loxera i el naixement del cava

El cava és conegut internacionalment i acostuma a presidir molts àpats i celebracions importants. Forma part de la nostra quotidianitat i és una de les begudes que sempre veus a taula, des que ets petit i et preguntes si aquelles bombolles que no et deixen tastar faran pessigolles a la boca. Però, has pensat mai com i per què es va començar a produir cava al Penedès? La història ens porta a Sant Sadurní d'Anoia, en uns moments dramàtics del segle XIX, quan la fil·loxera va acabar amb el 90% de les vinyes de tot Europa...

Visualitzar
Paisatges de vi i cava

Si no saps en què es diferencien els vins ecològics, biodinàmics i naturals, però t’agradaria descobrir-ho, fes un volt per les comarques de Barcelona. De l’Alt Penedès al Maresme, passant pel Bages, són molts els cellers que conreen les vinyes de manera respectuosa i produeixen begudes de qualitat immillorable sense malmetre el medi ambient. Alguns noms et sonaran i d’altres seran nous descobriments: petites empreses familiars amb poca producció i molta consciència verda. Et presentem set propostes imprescindibles perquè puguis convertir-te a l’enoturisme sostenible.

Visualitzar
Miravinya, els miradors del paisatge del vi

La Cadira, la Bardera, el Circell, Sant Pau i el Balcó del Penedès són els noms dels cinc miradors que formen part de la ruta Miravinya, un itinerari per fer amb cotxe i que et portarà a conèixer gran part de la geografia de l’Alt Penedès, així com la seva cultura i la seva història. Més enllà dels camps de vinyes, també podràs veure castells medievals, molins paperers, ermites, monestirs, algunes poblacions i espais naturals de gran interès.

Visualitzar
Rutes del vi de Barcelona

Barcelona és terra de vins. Fa més de 2.500 anys romans i íbers ja conreaven vinyes per produir la beguda preferida dels déus que tant ha marcat el paisatge i la cultura de les comarques de Barcelona. I és que ben a prop de la ciutat pots gaudir de tres zones vinícoles amb denominació d’origen que t’ofereixen un ventall de propostes tan gran que et faran repetir visita per viure totes les experiències que t’estan esperant. 

Visualitzar

Properament...

Enoturisme

Activitats inoblidables perquè visquis la verema com mai abans. Treu l’agenda i mira a on pots anar!

Enoturisme

Els cellers de la Ruta del Vi del Penedès donen la benvinguda a la temporada de verema amb l'organització de pícnics i experièncie...

Enoturisme

S’acosta el moment més esperat de l’any a la vinya, la verema! Des de la Ruta del vi DO Pla de Bages et recomanem activitats diver...

Enoturisme

Endinseu-vos en l'ànima de la nostra finca, en la història i en la vida de la família que fa més de 36 generacions que desenvolupe...

Enoturisme

Introducció a la viticultura ecològica i biodinàmica al cor del Penedès, a Subirats.

Enoturisme

Endinsa't a la finca de Can Calopa i tasta els únics vins i olis que neixen a la ciutat.

Enoturisme

No et perdis la màgia de la verema, curulla d’aromes i sensacions.

Enoturisme

Descobriu les tines de pedra seca a peu de vinya, un patrimoni cultural únic.

Enoturisme

Vins Abadal, gastronomia i exclusivitat. El maridatge perfecte.

Enoturisme

Gaudeix d'una experiència gastronòmica en un oasi enmig de la natura.

61a. Festa de la Verema de Sitges
Enoturisme

Sitges s’impregna de tradició i vins amb la 62a Festa de la Verema i de la 16a Mostra de Vins.

Enoturisme

A Sitges, setembre també fa olor de raïm...

Gastronomia

El Penedès et convida a gaudir tot l’any d’experiències a cellers i entre vinyes, de fantàstiques propostes gastronòmiques i del p...

Enoturisme

Els carrers del nucli antic d'Artés esdevenen un escenari a l’aire lliure en reconeixement a la cultura vitivinícola bagenca.

Gastronomia

Un espai per als amants del cava i la gastronomia, per gaudir d'una selecta oferta de caves, degustacions i maridatges sorprenents...

Butlletí setmanal

Subscriu-te al butlletí setmanal

 

Rep cada dijous els millors plans, rutes a la natura i activitats singulars a prop de Barcelona.

Subscriu-te

No t'ho perdis

<p>Festa de la Verema d'Alella</p>

La verema sempre ha estat identificada amb la festa. Des de temps antics, la recol·lecció del raïm ha tingut caràcter de ritual, ja sigui pel seu arrelament a les terres mediterrànies o per la seva ànima popular amb les colles formades per veremadors i veremadores. Encara que avui dia el procés està majoritàriament mecanitzat, el moment de separar el raïm de la vinya continua essent motiu de celebració, i són molts els pobles i ciutats de les comarques de Barcelona que organitzen festes de la verema obertes a tothom. Així que treu l'agenda!

El + vist

<p>DO Pla de Bages</p>

El Bages és una terra lligada a les vinyes des del segle XVI, però, d’uns anys ençà, els vins que s’hi elaboren han aconseguit el segell de qualitat de la denominació d’origen Pla de Bages. La varietat autòctona de raïm de la comarca és la picapoll, que dona un vi blanc afruitat d’aroma fresca i d’una textura i una personalitat esplèndides, segons expliquen des de La Ruta del vi de la DO Pla de Bages. 

<p>Degustació de cerveses artesanes</p>

En la darrera dècada, el nombre de productors de cerveses artesanes a les comarques de Barcelona ha pujat com l'escuma. Cada any que passa la producció és més alta i més diversa, destinada a un públic cada cop més especialitzat i que cerca noves sensacions al paladar. Si t'agrada la cervesa, però també conèixer com s'elabora, pren nota d'aquestes tres cerveseres que normalment ofereixen visites a les seves instal·lacions. 

<p>Una càmper pel Bages</p>

El Grand Tour de Catalunya és un recorregut de més de 2.000 quilòmetres inspirat en els grans viatges de mitjans del segle XIX. Està concebut per fer-lo en una ruta única de tretze dies o en cinc trams d’entre cinc i set dies, però, justament, el fet que estigui dividit per etapes permet planificar petites escapades segons els dies que tinguis disponibles. A continuació et fem tres propostes ideals per fer en autocaravana i descobrir els millors paisatges de les comarques de Barcelona.

Guies i mapes