9 fires per fer el pessebre

No cal marxar al nord d'Europa per gaudir de la màgia dels mercats de Nadal: a les comarques de Barcelona són molts els pobles i ciutats que organitzen boniques fires on comprar figuretes per al pessebre i tot tipus de guarniments tradicionals. Algunes hi són fins el 23 de desembre, però per què t'hauries d'esperar fins a l'últim moment? Apropa-t'hi aquest cap de setmana i deixa't inundar per la calidesa de l'esperit nadalenc.  

1. Fira de la Puríssima a Sant Boi de Llobregat

Una les fires de Nadal més antigues de Catalunya se celebra a Sant Boi de Llobregat durant el pont de la Puríssima. És gran, molt gran, amb diversos espais diferenciats i una oferta comercial, gastronòmica i cultural impressionant. Però a la Plaça de l'Ajuntament hi trobaràs les parades on adquirir tots els elements decoratius típics de la festa, a més d'un bonic pessebre tradicional. 

2. Fira de la Puríssima a Gironella

El 8 de desembre se celebra a Gironella la Fira de la Puríssima, un mercat nadalenc amb molta tradició on no pots deixar de tastar l'escudella de blat de moro escairat que es cuina a l'aire lliure. Tampoc et pots perdre l'exposició de pessebres, ja que els gironellencs són famosos per la laboriositat dels seus diorames i naixements.

3. Fira de Santa Llúcia a Vilafranca del Penedès

Els més delicats guarniments per al Nadal els podràs aconseguir a la Fira de Santa Llúcia de Vilafranca del Penedès: des de les figures tradicionals del pessebre i els imprescindibles avets, passant per la molsa, les espelmes, els centres de taula o el vesc. El mercat també és conegut per les actuacions musicals que s'hi organitzen, així que consulta el calendari i planifica la teva visita amb prou temps! 

4. Fira de Nadal a Mataró

El mercat de Nadal de la Plaça de Santa Anna de Mataró és tot un referent a les comarques de Barcelona, tant pel seu bonic emplaçament com per la qualitat de les figures i ornaments que es venen a les seves paradetes. També són molt populars els tallers de degustacions i manualitats que dinamitzen la fira, amb propostes que van des de l'elaboració d'angelets fins a la decoració de galetes.

5. Fira de Nadal a Sant Celoni

El primer cap de setmana de desembre, Sant Celoni celebra la seva tradicional Fira de Nadal. Una fira amb més de 100 parades repartides pels carrers del centre i on et serà impossible no trobar la figureta que estàs buscant per completar el teu naixement. El mercat també compta amb un programa d'activitats pensat per a tots els públics: tren turístic, espectacles infantils, passejades amb ruc, tallers de manualitats, inflables, actuacions musicals, botifarrada popular i un deliciós caldo. 

6. Fira de l'Avet a Espinelves

A principis de desembre, Espinelves acull un dels mercats de Nadal amb més encant de les comarques de Barcelona. És el lloc ideal per aconseguir el teu avet, però també per passar un dia preciós passejant pels boscos que envolten aquesta vila de somni situada al cor del Montseny. Si hi vas, no deixis de fer un tast de productes locals a les paradetes gastronòmiques. Te'n lleparàs els dits!

7. Mercat de Nadal de Caldes de Montbui

La tradicional Fira de Nadal i mercat d'artesans, rep milers de visitants atrets per les singularitats de la celebració calderina, com el brou cuinat amb aigua termal i amb llenya en una olla gegant de 1,50 metres de diàmetre amb una capacitat per a 1600 litres de brou. 
La fira aplega una gran varietat de mostres de productes i motius nadalencs, així com artesania de tot tipus per gaudir amb tota la família i on viure el tradicional ambient nadalenc.

8. Fira de Santa Llúcia

Durant un cap de setmana el centre del poble es converteix en un gran mercat de Nadal, en què podràs trobar tota mena de productes artesans tant gastronòmics com per regalar, de jardineria i per fer el pessebre i decorar casa teva. El programa es completa amb multitud d'activitats i exposicions: el Parc Noël, cantades de nadales, degustació d'escudella, castell de Harry Potter, Haima del Patge Vibó, un tió que caga per a tothom... 

9. Fira de Santa Llúcia a Barcelona

Tanquem aquest breu recorregut pels millors mercats de Nadal amb una menció al que se celebra des de l'any 1786 a l'entorn de la catedral de Barcelona. En aquella època es van començar a vendre pessebres i figures fetes de cartró o fang als feligresos que sortien de missa, i avui dia ja són més de 300 les paradetes que conformen la Fira de Santa Llúcia. Especialment interessant és la zona dels instruments, ja que la música de les simbombes, panderetes i tambors és essencial per celebrar unes festes que quedin per sempre en el record de nens i adults. 


Més informació:

Fira de Nadal a Sant Celoni
Fira de l'Avet a Espinelves
Fira de la Puríssima a Sant Boi de Llobregat
Fira de la Puríssima a Gironella
Fira de Santa Llúcia a Vilafranca del Penedès
Fira de Nadal a Mataró
Fira de Santa Llúcia a Barcelona

Vols estar informat de tota l'agenda del cap de setmana?

Subscriu-te
Butlletí setmanal