El camí en família

El territori que abraça el Camí Ignasià a les comarques de l’Anoia i el Bages ofereix multitud de propostes per fer en família. A més de la possibilitat de caminar seguint el recorregut que marca el camí i gaudir pas a pas de la natura i dels paisatges de la zona, hi ha espais especialment recomanats per a nens i nenes.

A la comarca de l’Anoia s’amaguen tot tipus de sorpreses per a petits exploradors. Sortint del poble de Sant Martí de Tous, una ruta s’enfila fins a l’ermita de Sentfores per baixar després a l’engorjat de la Fou, un racó humit i ombrívol enmig del bosc on, si ha plogut, es forma un petit salt d’aigua i un gorg.

No gaire lluny d’aquest indret de conte, també a la comarca de l’Anoia, hi ha el castell de Claramunt, una fortalesa medieval situada dalt d’un turó de 461 metres d’altura. Una ruta de trenta minuts hi arriba des del poble de la Pobla de Claramunt tot pujant per la Muntanya dels Nens, una àrea on els més petits poden fer diferents activitats com observar, jugar, trobar, grimpar, cridar o fer volar estels.

I encara a l’Anoia, per descobrir els secrets d’un cel estrellat i aprendre-ho tot sobre els planetes i les constel·lacions, res de millor que visitar l’Observatori de Pujalt, un espai privilegiat situat en un indret sense contaminació lumínica on habitualment es fan tallers i visites de meteorologia i astronomia per a públic de totes les edats.

I de l’Anoia, cap al Bages, on la visita estrella per a famílies és el Parc Natural de la Muntanya de Montserrat, un espai ple de sorpreses paisatgístiques i activitats. Hi ha nombrosos itineraris que permeten gaudir de les meravelles geològiques del massís, molts dels quals són aptes per fer amb criatures.

Una excursió fàcil, i que permet observar les curioses formes de les roques i fer volar la imaginació dels infants, és la que baixa des de l’estació superior del funicular de Sant Joan. Per fer-la, cal agafar el funicular, que puja fins al pla de les Taràntules, a 1.000 metres d’altura, on hi ha l’Aula de Natura, un espai didàctic on s’explica la història de la muntanya i les característiques de la geologia, la flora, la fauna i el clima. Des d’aquest punt surten diferents itineraris. Pots seguir el que baixa fins al monestir i gaudir de la vista de diferents vessants de la muntanya. Un cop a baix, pots aprofitar l’ocasió per comprar la típica coca o el mató de Montserrat

No t'ho perdis! Història de la Sèquia

Al final del camí Ignasià hi trobem Manresa, una ciutat plena de possibilitats per fer en família. Un dels indrets més atractius és el Parc de la Sèquia de Manresa. Es tracta d’una zona verda amb un gran llac, arbres de fins a vint espècies diferents, ànecs i altres ocells aquàtics. A més, per a les famílies hi ha diferents espais de joc i un centre de visitants on poden conèixer la història i la cultura de la Sèquia, un canal que porta aigua del Llobregat fins aquí. Aquest canal compta amb un camí lateral, que és perfecte per fer rutes a peu o amb bicicleta.  

 


Més informació:

Sant Martí de Tous
Castell de Claramunt
Observatori de Pujalt
Parc Natural de la Muntanya de Montserrat
Manresa Turisme
Parc de la Sèquia de Manresa
Manresa 2022
Cova de Sant Ignasi

Vols estar informat de tota l'agenda del cap de setmana?

Subscriu-te
Butlletí setmanal