Atenció!
Aquesta pàgina ja no està operativa i en breu desapareixerà. El blog de Barcelona és molt més queda ara integrat dins la web barcelonaesmoltmes.cat.
ANAR A LA WEB DE BCN+
Escenaris de pel·lícula
Has seguit amb passió totes les temporades de Joc de Trons? O ets un amant del cinema clàssic com Campanades de mitjanit? O potser prefereixes comèdies com El pregó? Qualsevol aficionat al cinema i les sèries pot visitar multitud de localitzacions de rodatges a les comarques de Barcelona. A continuació repassem alguns dels escenaris més destacats, ideals per visitar i convertir la teva escapada o excursió en un dia de pel·lícula!
Fer una llista sencera d'escenaris de rodatges és gairebé impossible. Però et podem donar una sèrie d'idees que, ben segur, t'inspiraran per a preparar la teva pròxima aventura. No oblidem, per començar, que les comarques de Barcelona tenen un bon nombre de castells, un reclam patrimonial que no han passat per alt els experts en localitzacions de la indústria audiovisual.
Així ho van estimar els responsables de la sèrie Joc de trons que van triar el Castell de Santa Florentina (Canet de Mar) per a rodar diverses escenes de la sèrie. En concret, es va veure en el capítol 6 de la sisena temporada, amb el títol Sang de la meva sang. En la pantalla es va convertir en Horn Hill, fortalesa de la Casa Tarly, el llinatge de Sam, el fidel amic de Jon Snow.
Si avui dia visites el castell de Santa Florentina, no trobaràs cap senyor de Ponent, però descobriràs una fortalesa que té els seus orígens en el segle XI i que va ser reformada per a convertir-se en una joia de l’arquitectura modernista de Lluís Domènech i Montaner.
Cardona és un dels castells més famosos de Catalunya, Orson Welles va triar la magnífica col·legiata de Sant Vicenç per a ambientar la seva particular adaptació de Shakespeare a Campanades a mitjanit, una de les pel·lícules més cèlebres d'aquest geni cinematogràfic. Altres produccions de cinema històric també van optar per rodar en aquesta fortalesa, com va ser el cas de L'espasa normanda o L'arquer de Sherwood ambdues de l'any 1971.
Si t'animes a conèixer el castell de Cardona, et trobaràs amb una fortalesa que compta amb dotze segles d'història i que mai va ser conquerida per les armes. Fou construïda cap a l'any 880 i esdevingué l'últim bastió austriacista a la guerra de 1714. Per descomptat, la visita es pot combinar amb una bona caminada pel Parc Cultural de la Muntanya de Sal.
Platges i muntanyes
Però les comarques de Barcelona no sols han cridat l'atenció de directors de cinema i sèries pels seus castells. Si vols una altra mostra de Modernisme, no et pots perdre el cinema Joventut Catòlica de Molins de Rei, on Pedro Almodóvar va situar alguns escenaris de la seva pel·lícula La mala educación. Tanmateix, aquesta sala és seu del Terror Molins un festival de cinema de terror amb més de tres dècades d'història.
Una visita clàssica és Montserrat, però es pot fer amb altres ulls si s’ha vist la pel·lícula Bruc. La llegenda, una manera particular de reinterpretar la història del Timbaler del Bruc.
Si t’agrada el turisme d’interior, no pots deixar passar els escenaris d’uns dels grans èxits del cinema català als darrers anys, parlem de Pa negre d’Agustí Villaronga. On trobaràs les localitzacions? A la Catalunya interior, un bon punt per començar el recorregut és Tavertet, on es va gravar la famosa escena del cavall caient pels cingles. El Berguedà també surt en algunes seqüències, concretament Sant Climent de l'Espunyola i la Colònia Vidal. L’atmosfera que desprèn aquest complex és tan autèntica que, quan el visitis, et farà reviure com era la vida dels obrers a inicis del segle passat. Si el que busques és una experiència immersiva ja pots reservar habitació a el Puig de la Balma (Mura) un mas del segle XII de la comarca del Bages, amb vint-i-sis generacions al darrera, que encara que l'hagis vist a la pel·lícula et deixarà sense alè.
Les platges barcelonines també tenen una llarga tradició de ser escenaris de rodatges. Vicente Aranda va debutar a la pantalla gran amb Brillante porvenir, la primera pel·lícula que va mostrar Castelldefels a les sales de cinema. Si busques un referent més recent, la platja de Mataró va ser escenari d'escenes de Mediterráneo amb Eduard Fernández i Dani Rovira. Un altre lloc important costaner és Sitges que és el punt d’arrancada de la comèdia El pregó amb Berto Romero i Andreu Buenafuente.
Per descomptat, la mateixa Barcelona també ha estat protagonista de molts rodatges. Una de les més recents ha estat Uncharted amb una presència rellevant de Montjuïc. Però la ciutat també recorda la visita d'altres grans produccions com El perfum —amb localitzacions al barri Gòtic i altres punts de Ciutat Vella— o Vicky Cristina Barcelona.
Més informació:
Castell de Santa Florentina a Canet de Mar Castell de Cardona
Castelldefels
Cinema Joventut Catòlica
Colònia Vidal
Mataró
Montserrat
Monument al timbaler del Bruc
Mura
Parc Cultural de la Muntanya de Sal
Sitges
Puig de la Balma (Mura)
Tavertet
Terra de castells
Terror Molins
Vols estar informat de tota l'agenda del cap de setmana?
Subscriu-te