La nit de les ànimes

Segons la tradició, la vigília de Tots Sants és la nit en què els difunts tornen de visita al món dels vius. A casa els esperen safates amb castanyes, panellets i vi dolç. I, a fora, la benvinguda continua amb festes ben divertides on gaudeixen del regal de la vida abans de tornar al seu lloc de repòs. No els facis ballar tots sols! Et presentem festes on celebrar la nits dels morts

1. Fes-ta Bruixa a Sant Feliu Sasserra

La història de Sant Feliu Sasserra està marcada per la caça de bruixes, la tristament famosa persecució i execució de dones que, durant l'Edat Mitjana, es va estendre com la pesta per tot Europa. En Tarragó en té la culpa, ja que aquest personatge tenebrós és el responsable de que moltes dones del poble morissin a la forca, acusades de dominar les arts malèfiques. Per no oblidar el seu passat, Sant Feliu celebra cada any la Fira de les bruixes, una trobada nocturna que comença amb una bruixa baixant del campanar de l'església, continua amb una cercavila esotèrica i acaba amb un concert on has de tastar un beuratge especialment preparat per a l'ocasió: el xuclet de la bruixa.

2. Ball de Bruixes a Viladrau

El Ball de Bruixes de Viladrau també recorda a catorze dones que van ser executades l'any 1617, castigades injustament per haver causat les pedregades i tempestes que van fer malbé les collites. La festa inclou una escenificació teatral a la plaça del poble, un ball rodó al voltant d'una foguera i el llançament de milers de caramels i petards… Un espectacle total de música, llum i foc que no oblidaràs amb facilitat! Ah! I que no acabis la vetllada sense degustar dues delícies típiques: el licor de castanya fred i unes pastetes de té elaborades amb farina de castanya que anomenen "castanyots". Que es noti que ets a Viladrau!


Més informació:

Turisme de Sant Feliu Sasserra
Turisme de Viladrau

Vols estar informat de tota l'agenda del cap de setmana?

Subscriu-te
Butlletí setmanal